PODIJELI

Barcelona i trener Ronald Kuman čine sve kako bi Miralem Pjanić pronašao novi klub. Kuman ga od početka ne vidi u svojoj viziji. Umjesto u startnoj postavi bh.reprezentativac šansu je dobijao s klupe. Možda je i to razlog što je Barca podbacila u protekloj sezoni. Kuman je više vjerovao svojim igračima… Samo jedan trofej s Mesijem je premalo.

Pjanić ima čvrst ugovor i ne želi tek tako odreći se višemilionske plaće. Čekat će svoju šansu i pokazati igračku klasu. Koju, očito samo Kuman ne vidi. Odnosno, ne želi da vidi.

Za Pjanića se zanima nekoliko svjetskih klubova. Juventus mu je spreman ponuditi godišnju plaću 5.5 miliona eura. Mire i Juve su se brzo dogovorili, sada se čeka potez Barcelone. Ako Barca želi raskinuti ugovor, mora Pjaniću isplatiti 10.miliona eura. Samo u tom slučaju Mire će pristati na “sporazumni raskid”.
Barcelona nema izbora. Mire radi i čeka šansu kao da će odraditi ugovor do posljednjeg dana, a spreman je za opciju povratka “kući” u Torino. Pitanje je dana kada će Barcelona donijeti konačnu odluku, udovoljiti Kumanu i sve to platiti deset miliona eura. Ili će plaćati igrača svjetske klase da sjedi na klupi. Zbog Kumanovih hirova. Za obojicu neće biti mjests na Camp nou.

E.K.

PODIJELI