PODIJELI

Mogao je čekati poziv njemačke reprezentacije i igrati za jednu od najboljih selekcija na svijetu. Odbijao je poziv za mladi njemački tim, kako ne bi zakomplicirao svoj debi u dresu BiH. Znao je šta hoće i kome pripada njegovo srce. Zato, a najviše zbog srčane igre na terenu postao je miljenik navijača.

Oko njega nema glamura, nema svoj PR “team”, ne postavlja slike s bazena po društvenim mrežama, nema svog vozača…

Zato ga svi vole. Zato su Edina Džeko i Sead Kolašinac najomiljeniji kod navijača. Ovo je kratka priča o Seii, novoj zvijezdi Arsenala.

Sein otac Faik vuče korijene iz Crne Gore, dok je majka iz Hercegovine. Tačnije iz Čučkovine kod Domanovića. Gdje Sejo dolazi skoro svaki odmor.

I svaki put obraduje mještane. Tako je u jednoj od akciji Kolašinac dao da se izgradi česma i uvede voda u džamiji. Također je, saznaju sportske.ba, znatno finansijski pomogao da se popravi i asfaltira put u Čučkovini. I nisu to sve akcije koje je finansirao Kolašinac. Zato što je lično tražio da se ne piše.

Portalu Sportske.ba mještani iz ovog dijela Hercegovine su otkrili ove Seine humane akcije. Inače Seo je strastveni lovac i kad god dolazi u Hercegovinu s imamom lokalne džamije ide u lov.

Mještani izražavaju zahvalnost Kolašincu i njegovoj rodbini za sve što je učinio za njihov kraj. Jasno je zašto Kolašinca vole navijači BiH.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI