PODIJELI

Liverpool poslije remija sa Shrewsburyjem 2:2 u četvrtom kolu FA kupa mora da igra još jedan meč kako bi nastavio borbu na tom frontu. To će zatrpati već ionako prenatrpan raspored Redsa koji skoro uopšte nemaju odmor duži od dva ili tri dana između dvije utakmice.

Jurgen Klopp je rekao da njegov tim neće igrati sa najboljim igračima ponovljenu utakmicu četvrtog kola jer je igračima prvog tima obećao zimski odmor. Taj odmor je odredila Premijer liga, a Klopp je uputio mnogo kritika nakon što je saznao kada će se igrati revanš susret.

“Fudbalska asocijacija je napravila velike napore da napravi godišnji odmor i radila je blisko sa Premier ligom i klubovima. To je značajan novitet u engleskom fudbalu i napravljen je kako bi značio klubovima i igračima. Pred početak aktuelne sezone klubovi su prihvatili da se ponovljeni mečevi četvrte runde FA kupa igraju u tom periodu. Ova odluka će uticati na mali broj klubova koji će morati da prekinu zimsku pauzu”, navodi se u saopštenju FA kupa.

Liverpool je već ove sezne platio ceh zbog lošeg rasporeda jer je svojevremeno ušao u četvrtfinale Liga kupa koje je bilo samo dan prije meča Svjetskog klupskog šampionata u Kataru. Meč sa Aston Villom igrali su Liverpoolovi juniori te je Villa lako slavila.

PODIJELI