PODIJELI

Fahrudin Melić, rukometaš francuskog Chambery-a našao se u idealnoj postavi francuskog šampionata za tekuću sezonu. Ovaj rođeni Prijepoljac, koji je odrastao u Sarajevu, tako se našao u društvu Uwea Gensheimera, Mikkela Hansena, Sandera Sagosena, Melvyn Richardsona i drugih.

Lidl Starligue kako se zove nacionalno prvenstvo Francuske, sinoć je predstavilo idealnu momčad za ovu sezonu. U idealnom timu dominiraju rukometaši PSG-a, njih trojica, dok su iz Chambery-a dvojica.

Melić je ponikao u RK Bosna iz Sarajeva, nekoliko godina je nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, imeđu ostalog i za ekipu RK Borac iz Banjaluke, nakon čega slijedi odlazak u inozemstvo.

Prvo u Sloveniju gdje je nastupao za ekipu RK Gorenje Velenje, a 2013. godine odlazi u Francusku. Tri godine je uspješno nastupao za ekipu PSG-a nakon čega dolazi u Chambery, gdje je i danas.

Iako je oduvijek bio vrhunski rukometaš, tadašnji rukometni „stručnjaci“ odlučili su da ipak nije dovoljno dobar za nacionalni dres Bosne i Hercegovine, za koji je oduvijek imao želju da zaigra.

Ove godine, titulu prvaka u Francuskoj osvojila je ekipa PSG-a, dok kolo prije kraja na drugom mjestu se nalazi ekipa Montpelliera, potom slijedi Chambery. Chambery će naredne sezone ponovo zaigrati u elitnom evropskom rukometnom takmičenju, EHF rukometnoj Ligi prvaka.

U idealnom timu nalaze se:

Golman: Yann Genty (Chambéry)
Lijevo krilo: Uwe Gensheimer (Paris-SG)
Lijevi bek: Mikkel Hansen (Paris-SG)
Srednji bek: Sander Sagosen (Paris-SG)
Desni desni: Melvyn Richardson (Montpellier)
Desno krilo: Fahrudin Melic (Chambéry)
Pivot: Nicolas Tournat (Nantes)
Odbrambeni igrač: Karl Konan (Aix)

(Svijet Rukometa)

PODIJELI