Connect with us

Domaći fudbal

Faruk Hadžibegić priznao da bi se želio vratiti u FK Sarajevo

Objavljeno prije

,

Fudbaleri Sarajeva nakon 15. kola zaostaju 14 bodova za liderom Zrinjskim, tako da navijači s pravom traže promjene, kako stručnog štaba Gorana Sablića, tako i igračkog kadra.

O tim temama u razgovru za Dnevni avaz pričao je legenda bordo kluba Faruk Hadžibegić.

“Na osnovu historije, ali i mogućnosti FK Sarajevo, nikad nijedan navijač Sarajeva ne može biti zadovoljan kada nam prvoplasirane ekipa bježi 14 bodova”, rekao je Hadžibegić i dodao:

“Međutim, ne treba ni umanjivati kvalitet ekipa koje su ispred nas, niti rad njihovih trenera i igrača, s tim da su se u FK Sarajevo trebali zapitati zbog čega je toliko velika razlika. Šta nam fali da bismo bili bolji?”

Hoćete li Vi biti novi sportski direktor FK Sarajevo?

“Ne vjerujem… To nikada nije bila tema razgovora s predstavnicima FK Sarajevo i novim vlasnikom Ismirom Mirvićem”.

A dali ste kandidat za neku drugu funkciju?

“Ja sam uvijek zainteresiran za FK Sarajevo. Sarajevo je moj klub, tu sam se rodio, tu živim, tu ću i umrijeti. FK Sarajevo je dio mog svakodnevnog života…”

Postoji li opcija da budete trener kluba s Koševa?

“Sarajevo ima trenera i stručni štab, prema tome to pitanje se uopće ne postavlja… Sada treba dati podršku i treneru i ekipi. Do kraja prvenstava ima još puno da se igra, a do polusezone su još četiri kola. Ne znam koji je bio cilj Uprave i trenera, odnosno šta su se dogovorili. Međutim, kao navijač Sarajeva konstatiram da bordo tim uvijek mora pretendirati da bude najbolje, to jeste prvo. A ako to nije slučaj, onda se moraju tražiti razlozi zašto su protivnici bili bolji od nas – šta su uradili bolje…. I s te strane se moramo poboljšati. Inače, FK Sarajevo ima veliki broj kvalitetnih domaćih trenera kojima dajem apsolutnu prednost ako se u klubu odluče za promjenu…. A ja nisam u konkurenciji za trenera voljenog kluba, nego apsolutnu prednost dajem kvalitetnim domaćim trenerima”.

Pa i Vi ste domaći trener?

“Da, ali sam već više od 30 godina u inozemstvu. Mislim da treba dati priliku, na toj poziciji, mlađim. Dajem totalnu podršku FK Sarajevo i Ismiru Mirviću.”


Domaći fudbal

Veležovi kalendari za 2022. godinu

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Velež je na svojoj Facebook stranici obavijestio svoje pratioce da mogu kupiti službene kalendare za 2022. godinu. Veležov jubilarni kalendar je potpisan rukom stratega Rođenih Feđe Dudića. Ostalo ih je još svega desetak!

Inače, cijena jednog kalenadara je 10.40 KM. Velež ove godine slavi svoju stotu godišnjicu, te su ovi kalendari napravljeni upravo povodom toga.

Kalendari se mogu kupiti u fan shopu (Adema Buća 6, Cernica) ili putem web-shopa na sljedećem linku:

Službeni kalendar FK Velež Mostar 2022.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bivši fudbaler Želje, Čelika i Konyaspora novi trener federalnog drugoligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Bosna Mionica 3

Nakon što je večeras za Bosnu iz Mionice potpisao bivši fudbaler Rijeke Tarik Hrštić, Bosna je dovela još dva pojačanja. Potpisao je i Almir Piragić. Piragić je 22-godišnji fudbaler koji igra na poziciji desnog beka. Došao je iz Zvijezde iz Gradačca. Pored toga, igrao je za Biberovo Polje i Jedinstvo 1952 iz Vučkovaca.

Pored igračkih pojačanja, Bosna se pojačala i na klupi. Novi trener kluba iz Mionice je Muamer Salibašić.

Salibašić je nastupao za Čelik, Orašje, Željezničar, Budućnost, Zvijezdu i Lokomotivu iz Miričine u Bosni Hercegovini. U inostrastvu je nastupao za Pomorac, Konyaspor, Sabah, Sarawak, Dagerfors, Varnsdorf i Muhlbach/Hkg.

FK Bosna Mionica 3 je član Druge lige FBiH – Grupa Sjever. Bosna je trenutno na sedmoj poziciji sa 25 bodova iz 15 utakmica.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Zvijezda demantovala navodnu zabranu registracije igrača

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Zvijezda Gradačac

Danas je u medijima izašla informacija da je Zvijezdi iz Gradačca zabranjena registracija novih igrača, zbog zabrane od strane FIFA-e. Uprava NK Zvijezda se izjasnila po ovom pitanju. Oni u svojoj izjavi navode da su izjave bile netačne i da nisu dobili nikakav od dopis po ovom pitanju. Izjavu prenosimo u cijelosti:

“U povodu današnjih objava na pojedinim portalima o navodnoj zabrani registracija novih igrača NK Zvijezda Gradačac, a zbog navodne zabrane od strane FIFA, javnost želimo obavijestiti o sljedećem:

– NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja.

– Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića.

– NK Zvijezda Gradačac najoštrije osuđuje ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba.

– Koristimo ovu priliku da upozorimo sve one koji su plasirali ovakve informacije da ćemo nakon što razmotrimo motive i moguće posljedice iznesenih lažnih tvrdnji, pokrenuti odgovarajuće forme tužbi prema istim.

Uprava NK Zvijezda Gradačac”


Nastavi čitati

NAJČITANIJE