PODIJELI

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić boravio je u radnoj posjeti Čapljini .

Fatić je posjetio presjednika Odbojkaškog saveza Federacije BiH i direktora Evropskog prvenstva za juniorke u Bosni i Hercegovini Miloša Jelčića.

Fatić i Jelčić razgovarali su o aktuelnoj situaciji koja je zadesila sport u BiH, sa posebnim aspektom na organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke koje će zajednički organizovati Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

“Bosna i Hercegovina će biti domaćin finala u Zenici i mi se već dugo pripremamo. Pandemija koronavirusa je puno toga poremetila, pa smo se sastali u Čapljini kako bismo razgovarali o detaljima organizacije, s obzirom na najavu CEV – a da će se turnir odigrati u predviđenom terminu, krajem augusta “, rekao je Miloš Jelčić, direktor Evropskog prvenstva za juniorke.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić upoznao se i sa radom OK Čapljina na čijem je čelu Jelčić, a prvu ekipu vode Klara Bošković i Paulina Kuzman.

Inače, klub je zbog zatvorene Gradske sportske dvorane prekinuo sve aktivnosti te planira nastavak treninga na otvorenom početkom juna.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI