PODIJELI

Gradačac s punim pravom možemo nazvati gradom sport. Odbojka, rukomet, fudbal… stavarao je i stvara Gradačac velike talente i kvalitetne sportiste, ali kreira i zanimljive sportske priče.

Sestre Džodžaljević su u odbojkaškim vodama i jedna pozitivna priča iz Gradačca. Dženita sa dosta uspjeha nastupa za tuzlansku Slobodu, a mlađa 16-godišnja sestra Fatima, članica je Kule iz Gradačca.

Prije neki dan smo predstavili Dženitu na našem portalu, a večeras smo razgovarali i sa mlađom sestrom Džodžaljević.

VEZANI TEKST: INTERVJU – DŽENITA DŽODŽALJEVIĆ: Organizacija je ključ svega, reprezentacija BiH mi je veliki san

“Moja odbojkaška karijera se sasvim neočekivano počela razvijati. Kao jedanaestogodišnjakinja se zapravo nikad nisam mogla zamisliti u svijetu odbojke. Po uzoru na stariju sestru počelo je zanimanje za odbojku. Uz sestru sam naučila osnovne elemente i uz njenu podršku počela sam trenirati u OK Kuli. Nakon samo dvije godine treniranja sa mlađim selekcijama, počela sam trenirati sa prvom ekipom. Već sa 15 godina postala sam član prve postavE”, opisala je Fatima Džodžaljević svoje prveodbojkaške korake u razgovoru za Sportske.ba.

Ne krije zadovoljstvo psotignutim, ali uvijek ima mjesta za napredak.

“Zadovoljna sam dosadašnjim uspjesima, ali naravno uvijek može bolje. Kao i svakom sportisti velika mi je želja reprezentacija BiH i naravno inostranstvo. Želja za reprezentacijom mi se neočekivano ispunila. Nažalost nisam pokazala svoj maksimum, ali uz pono truda i pomoć trenera nadwm se boljim rezultatima i novoj prilici.”

Pored odbojke, Fatima je uspješna na obrazovnom polju, a želja je da uskoro zaigra i sa sesatrom Dženitom.

“Trenutno mi je odbojka na drugom mjestu, na prvom je naravno škola. Idem u gimnaziju i planiram upisati fakultet u Tuzli. Samim time želja mi je da zaigram sa sestrom na istoj strani mreže.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI