PODIJELI

Victor Font je, prema pisanju katalonskih medija, jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje mjesta predsjednika Barcelone nakon odlaska Josepa Marije Bartomeua.
Upravo je Font bio najveći rival Bartomeuu tokom posljednjih godina kad je borba za prevlast u Barceloni u pitanju.

Ukratko, Font je uspješan poslovni čovjek, bavi se investicijama i bankarstvom, telekomunikacijama.., a od 2010. godine vlasnik je katalonskog lista Diari ARA.

Da je taktika Fontea vrlo mudra, to mu se treba priznati, ali ostaje pitanje kako će to finansijski podnijeti Barcina kasa koja nije u idealnom stanju tokom velike krize u svijetu uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Naime, temelj Fontovog programa jeste da pokuša na klupu vratiti Pepa Guardiolu, što bi vjerovatno značilo i ostanak Messija. Ali, i otkaz Ronaldu Koemanu.

– Naš cilj mora biti povratak legendi ovog kluba za koje nije bilo mjesta u Barceloni zadnjih godina. Siguran sam da će Messi završiti karijeru ovdje, ali primarni zadatak će mi biti vraćanje Guardiole. I to ne samo njega. Šansu za rad u klubu moraju dobiti i legende poput Xavija, Inieste, Puyola i drugih, rekao je Font.

PODIJELI