PODIJELI

Danas je NK Zvijezda u okviru 9.kola Prve lige F BiH, pobijedila na svom stadionu ekipu NK Orašje rezultatom 2:1 i tako ostala u utrci za gornji dio prvoligaške ljestvice. Međutim, sve je zasjenila iznenadna ostavka prvog čovjeka stručnog štaba NK Zvijezda, Senada Hadžića.

Pogotovo kada se zna da je napravio solidnu prvoligašku ekipu, ekipu koja bi mogla čak i da teži nekim višim ciljevima jer sada dolaze utakmice sa ,uslovno rečeno slabijim protivnicima, te je za očekivati da malo popravi svoj bodovni saldo. Odmah poslije utakmice, koja je igrana pred praznim gledalištem zbog kazne NS FBiH, stupili smo u kontakt sa trenerom Hadžićem i ekskluzivno nam je potvrdio svoju odluku o ostavci, obrazloživši da ni sa kim nije imao bilo kakav sukob, nego je ta odluka lično njegova.

Kulminiralo je na utakmici protiv Olimpika i tada je sazrila potpuno ta njegova odluka jer se osjećao premorenim od truda koji je uložio i tih nesportskih dešavanja oko te utakmice. Nema u planu nikakav drugi klub, jednostavno osjetio je da treba da se povuče i da je to sada taj trenutak. Zvijezdi i ljudima iz Uprave, kao i navijačima želi puno uspjeha u daljem takmičenju a njemu je Gradačac ostao u divnom sjećanju i da će svraćati jer je ovdje stekao u klubu i gradu puno prijatelja.

Iz ovoga se da zaključiti da je nedavna utakmica protiv Olimpika ostavila dubok trag u ovom gradu a najdublji će svakako ostaviti odlazak ovog mladog ali izuzetno sposobnog i kvalitetnog stručnjaka, čovjeka koji ima i ono što je teško sresti kod mnogih sportskih radnika u današnjem vremenu, ima svoj stav i izuzetno poštenje. Pred NK Zvijezda se ponovo javlja problem pronalaska odgovarajućeg trenera sada kada je sezona u toku ali izgleda da je to postala praksa u ovom klubu.

(Suad Krajnović/Sportske.ba)

PODIJELI