PODIJELI

Dok su Novak Đoković i Rafael Nadal u Madridu na Davis Cup finalu, Roger Federer i Aleksander Zverev su u Argentini, gdje će u srijedu odigrati ekshibicijski meč. Federer i Zverev su održali konferenciju za medije uoči tog meča, a Federer je najviše govorio o odnosu njega i mladih tenisera.

“Nisam vjerovao da ću igrati u ovim godinama. Ranije sam predviđao da nikako neću igrati u 38. ili 39, ali evo me, i dalje sam tu. Sretan sam što sam i dalje u igri. Imao sam dvije odlične godine sa fizičkog aspekta, tako da moram biti zadovoljan”, izjavio je Federer koji je rekao da, bez obzira na godine, još uvijek uči o tenisu:

“Svaka generacija donosi nešto novo, možda što se tiče snage udaraca, kretanja, taktičkih elemenata. I dalje imam osjećaj da mogu napredovati. Uvijek možete nešto novo naučiti i to je ono što činim.”

Kada je riječ o odlasku u penziju, kaže da ne zna kada će podvući crtu ispod briljantne karijere.

“Nema pravila. Ponašate se prema osjećaju, ne znam hoću li to objaviti uskoro, kasnije ili iznenada, kada odlučim. Sve zavisi o zdravlju, porodici, pomalo i o rezultatima”, zaključio je Federer.

PODIJELI