PODIJELI

Danas se u okviru 12. kola m:tel Premijer lige sastaju stari rivali Velež i Željezničar.  Velež svim silama želi doći do pobjede, nakon što je u prvom kolu na Grbavici poražen sa 3:0.

Trener Veleža Feđa Dudić je sa dosta optimizma govorio za Sportske.ba prije ovog meča, te je istakao da će biti na slatkim mukama koga odabrati u prvih 11.

– Još se sjećamo te utakmice na Grbavici kada je bilo 3:0 za Želju, i to je bio jedan od najtežih poraza Veleža otkad sam ja tu i jedina utakmica gdje smo zasluženo izgubili iako smo imali dobre šanse. Poslije smo slavili u derbiju protiv Zrinjskog  i krenuli su sve bolji i bolji rezultati. Želimo pokazati da je taj prvi susret bio samo naš loš dan, kaže Dudić.

Ekipu Željezničara, kaže, respektuje.

– Kvalitetna su ekipa, drugi su na tabeli, pobjeđuju, imaju u svojim redovima individualce koji mogu da jednim potezom riješe utakmicu. Očekujem ih na terenu u dvije varijante, jer u zadnje vrijeme igraju i sa jednim i sa dva napadača, pa se tako i pripemamo. Što se nas tiče motiva neće nedostajati, prvi put sam na slatkim mukama i ko god bude igrao dat će maksimum i ostaviti srce na terenu. Svi su nam na raspolaganju osim Česmedijeva, Hasanovića i Behrama, koji su duže povrijeđeni. Česmedijev će se prvi vratiti, a ove ostale ne očekujemo prije zimskih priprema, rekao nam je šef struke Veleža.

S. T.

PODIJELI