Connect with us

Domaći fudbal

FK Sarajevo zapošljava kuhara

Objavljeno prije

,

Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo raspisala je oglas za zapošljavanje glavnog kuhara.

Osobe koje se žele prijaviti za konkurs na spomenuti posao moraju imati treći stepen SSS-a, godinu iskustva na istim ili sličnim poslovima, sposobnost za timski rad, sposobnost planiranja i organiziranja, sposobnost rada u stresnom okruženju i poželjno poznavanje engleskog jezika, navedeno je na oficijelnoj Internet stranici FK Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz redova aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine istakli su i obaveze koje bi trebao ispunjavati njihov budući uposlenik.

– Kuhanje tri obroka dnevno i po potrebi i ostale obroke, vodi računa o ishrani fudbalera Akademije i prvog tima na gostujućim utakmicama ako se za to ukaže potreba, vodi računa o radu i higijeni u kuhinji, brine se o namirnicama i rokovima na namirnicama, te ih dostavlja sekretaru Omladinskog pogona, za svoje poslove odgovara šefu omladinskog pogona i sekretaru omladinskog pogona, radi i druge poslove koje mu u nadležnost prenese šef omladinskog pogona i sekretar omladinskog pogona – piše u oglasu, uz napomenu da glavni kuhar radi “puno radno vrijeme” u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Zainteresovani za posao pozvani su i da dostave “kratku biografiju i CV, kao i dokaz o stručnoj spremi”.

– Oglas ostaje otvoren do 15. aprila 2022. godine. Prijave za radno mjesto glavni kuhar slati putem e-maila: omladinskaskola@fksarajevo.ba. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani na intervju – poručili su iz FK Sarajevo.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE