PODIJELI

Floyd Mayweather Jr. se vraća iz mirovine, ali u sasvim neočekivanoj kombinaciji!

41- godišnji boksački majstor sudjelovao je na press konferenciji RIZIN Fighting Federationa u Japanu gdje je potvrđeno da će boriti na njihovoj novogodišnjoj priredbi 31. decembra protiv 20- godišnjeg udaračkog fenomena Tenshina Nasukawe, piše portal Fightsite.hr.

Vijest je najavio i Mayweather putem Instagrama objavom fotografije na kojoj nosi Rizinove maslinasto zelene rukavice.

Predsjednik Rizina Nobuyuki Sakakibara nije otkrio detalje o kakvoj se to borbi točno radi i hoće li ona naginjati boksu, MMA- u ili kickboxingu, niti na kojoj kilaži će se takmičiti. Samo je rekao da će se borba održati po “posebnim pravilima.”

Mayweather je izrazio zadovoljstvo saradnjom za koju kaže da će se nastaviti i nakon njegove borbe.

“Rizin je odradio sjajan posao za borce. Veselim se što ću vas zabavljati 31. decembra, ali tu nije kraj mog odnosa s Rizinom. Želim ovo pokazati čitavom svijetu.”

Na konferenciji je sudjelovao i Nasukawa. Neporaženi talent (27- 0 kickboxing, 4-0 MMA) je uvjeren da može postati prvi borac koji će poraziti savršenog Mayweathera (50- 0).

“Moram reći da je ovo najveći događaj u mom životu do sada i jako sam sretan što će se ovo materijalizirati. Nitko u prošlosti nije uspio pobijediti mog protivnika i ja bih volio biti čovjek koji će ispisati historiju. Moj udarac može promijeniti historiju i to ću vam pokazati.”

Mayweather je posljednju borbu odradio prošlog ljeta kada je nakon dvogodišnje mirovine ušao u ring kako bi se suočio s najvećom MMA zvijezdom na svijetu- Conorom McGregorom, kojeg je porazio tehničkim nokautom u desetoj rundi.

Nasukawa je na RIZIN 13 priredbi u rujnu pobijedio bivšeg UFC izazivača Kyojia Horiguchija u kickboxing meču po posebnim pravilima.