PODIJELI

Fudbaleri Rome sinoć su u prvom duelu nastavka sezone, koja je bila prekinuta duže od 100 dana zbog pandemije korona virusa, savladali Sampdoriju sa 2:1, a do trijumfa ih je sa dva gola vodio bh. fudbaler Edin Džeko.

Trener “vučice” Paulo Fonseca nakon duela je istakao da je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine najbolji napadač s kojim je ikada radio.

Iako su gosti iz Gonoe na poluvremenu vodili sa 1:0, u nastavku je Džeko na asistencije Lorenza Pellegrinija i Bryana Cristantea golovima lijevom, pa desnom nogom donio Romi važan trijumf u trci za plasman u Ligu šampiona.

“Ne možemo zaboraviti da nam je ovo bila prva utakmica nakon više od tri mjeseca. Napravili smo dvije ili tri čiste šanse, a zatim dopustili da primimo gol. Takođe, morao sam donijeti određene odluke, jer je Pellegrini imao samo tri ili četiri dana treninga, tako da s njim nisam mogao rizikovati. Sjajno je asistirao Džeki. Mogu bez sumnje reći da je Džeko najbolji napadač sa kojim sam ikada radio. Postizanje ovakva dva gola, različitom nogom, to je nešto što mogu uraditi samo najveći”, kazao je Fonseca za italijanske medije.

PODIJELI