PODIJELI

Engleski klubovi gotovo evidentno neće pustiti svoje igrače na predstojeću reprezentativnu pauzu radi problema s koronavirusom.

Igrači bi, po povratku iz reprezentacija, morali u karantin 10 dana, a to sebi ne želi priuštiti ni jedna ekipa iz Premiershipa.

FIFA će navodno podržati ovakvu odluku Engleza što znači da bi reprezentacija Francuske krajem ovog mjeseca na Grbavicu mogla doći u izmjenjenom sastavu na susret 2. kola kvalifikacija za SP.

Didier Deschaps zbog navedenih okolnosti neće moći računati na Huga Llorisa, Moussu Sissoka, Lucasa Dignea, Kurta Zoumu, Oliviera Girouda, N’Gola Kantea, Paula Pogbu i Anthonyja Martiala.

Bez obzira na sve treba priznati da su Trikolori svejedno veliki favoriti protiv naše selekcije, ali u svakom slučaju posao će im biti nešto teži nego što su planirali.

Inače, osim Francuza, probleme na početku kvalifikacija za Mundijal imat će i selekcija Finske koja nam je prvi rival jer neće moći da računa na neke od glavnih zvijezda zbog ovog problema. U prvom redu tu je napadač Norwicha Teemu Pukki.

PODIJELI