PODIJELI

Koronavirus je paralizovao sportski svijet, to se posebno odnosi na fudbal, gdje su lige prekinute u najuzbudljivijem dijelu, kada su se očekivale konačne bitke u ligama.

Ipak, lagano dolaze vedrije vijesti. Prve stižu iz Skandinavije. Danska je po svemu sudeći stala u kraj koronavirusu. Tamošnja vlada produžila je karantin do 13. aprila, a to će biti i konačno prema posljednjim vijestima. Danci će 14. aprila, lagano otvarati radnje, za vikend 18. i 19. aprila trebali bi se u finkciju puštati kafići i restorani, a 24. aprila bi se trebalo nastaviti i tamošnje fudbalsko prvenstvo.

Međutim, prva dva kola nastavka, 24. -25. aprila i 2. i 3. maja igralio bi se pred praznim tribinama, dok bi 9. maja i 10. maja i gledaoci lagano mogli prisustvovati, ali klubovi će samo prodavati 50% ulaznica od kapaciteta stadiona, a do 23. maja bit će zabrana dolaska gostujućim navijačima.

Korak po korak, Danci su izgleda prva država koja će izaći iz ove pandemije, a to urade na dobrom putu su Norveška, Finska, Austrija, te baltičke zemlje Estonija, Litvanija, Latvija.

Kad smo spomenuli dansku ligu, da dodamo da je tamošnje prvenstvo prekinuto nakon 24 odigrana kola. Lider je Midtylland sa 62 boda, čak 12 više od Kopenhagena.

Rezultati by SofaScore

PODIJELI