Connect with us

Fudbal

Fudbaler porijeklom iz BiH uskoro će debitovati za Romu kod slavnog Mourinha

Objavljeno prije

,

FOTO: AS Roma

Švedski nogometaš bh. korijena Benjamin Tahirović uskoro bi mogao debitovati za Romu, a to je najavio i trener Vučice Jose Mourinho.

Benjamin je rođen 3. marta 2003. godine, a prve ozbiljne nogometne korake napravio je u švedskom Vasalundsu iz kojeg je na početku 2021. godine stigao u Romu.

Kada je potpisao za Romu, Tahirović je tu priliku iskoristio i da se fotografiše s tadašnjim kapitenom kluba Edinom Džekom. Ove sezone je tri puta bio na klupi Vučice, a Mourinho najavljuje da bi mogao uskoro upisati i prve minute.

“Važno je dati šansu mladim igračima, ali još važnije je da budu spremni za veliki iskorak u seniorski fudbal. Uspjeli smo to s Boveom (Edoardo), Zelewskim (Nicola) i Volpatom (Cristian). Tahirović je sljedeći na redu”, rekao je portugalski stručnjak, istakavši da je Nemanja Matić svojevrsni mentor igrača bh. porijekla.

“Govore istim jezikom, igraju na istoj poziciji. Zajedno su prije i poslije treninga i onda vam je jasno koliko mu znači trenirati s njim”, kazao je Mourinho.

Od dolaska u klub, Tahirović je igrao za juniorsku ekipu Rome, ali je odličnim igrama u ovoj sezoni uspio skrenuti pažnju na sebe.

Vrijedi spomenuti da prema podacima specijalizovanog portala Transfermarkt Benjamin Tahirović posjeduje i bh. pasoš.

NAJČITANIJE