PODIJELI

Fudbaler Veleža, Mehmed Ćosić, jedan je od najzahvalnijih igrača u ekipi Feđe Dudića. Pokriva više pozicija na terenu, te je jedan od ključnih igrača mostarske ekipe.

Ovaj 22-godišnji fudbaler porijeklom iz Tuzle je u razgovoru za Sportske.ba istakao kako u doba korone koristi vrijeme da što više bude sa porodicom:

”Nakon prekida prvenstva sam se vratio kući. Svi igrači su dobili dozvolu da idu kući, barem oni koji su iz BiH. Hoću da iskoristim ovo vrijeme za druženje sa porodicom. Pored druženja, vrijeme provodim trenirajući i igrajući Playstation”- rekao je Ćosić i dodao:

”Dobio sam plan i program treniranja iz kluba i strogo ga se pridržavam. Nadam se da će se ovo što prije proći, pa da se što prije vratimo fudbalu.”- ističe Ćosić.

 

Veležu je ovo prva sezona nakon nekoliko godina u elitnom rangu bh. fudbala i na početku se činilo kako će Velež imati težak zadatak pred sobom. Prvi cilj je bio opstanak, a u prva tri kola pod vodstvom trenera Rahimića niste uspjeli doći do bodova. Šta se promijenilo dolaskom Dudića na klupu mostarskog velikana?

 

”Dolaskom Dudića dobili smo taj neki pozitivan šok. Mislim da je glavni razlog loših rezultata u tih prvih nekoliko kola bila činjenica da je većini igrača ovo bila prva sezona u BHT Premijer ligi, ali da je i došlo do zasićenja pod vodstvom bivšeg trenera. Trebalo je vremena i da se adaptiramo.” rekao je talentovani fudbaler Veleža.

 

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

 

PODIJELI