PODIJELI

Bivši fudbaleri Jagodine, osvajača Kupa Srbije iz sezone 2012/2013. započeli su nedavno štrajk ispred Gradske uprave zbog nagomilanih dugovanja.

Kako navodi Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije nekadašnji fudbaleri su imali sastanak sa predsjednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom koji se ogradio od svih problema i kazao kako je prije više od godinu napustio klub i da u njegovom mandatau u klubu nisu nastala dugovanja.

Ipak igrači tvrde da je upravo u tom periodu bilo najviše dugovanja. Oni ne odustaju od štrajka dok se ne ispune njihovi uslovi, a a Marinković je umjesto novca ponudio igračima da zaposli njihove žene u nekom od gradskih preduzeća. Problem je što niko od igrača, koji štrajkuju, ne živi u Jagodini, tako da je ovaj prijedlog otpao, te će oni i dalje štrajkovati ispred Skupštine grada u nadi da će im dugovanja biti isplaćena.

,eđu fudbalerima koji su potpisali pismo o štrajku je i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Damjanović, koji e bio dio tima koji je osvojio Kup Srbije. Za reprezentaciju BiH Damjanović je odigrao 17 utakmica uz dva postignuta gola.

 

PODIJELI