PODIJELI

Fudbal u Hrvatskoj ponovo se igra. Sinoć je odigrana jedna utakmica Kupa, a večeras druga. Prije nastavka sezone obavljena su testiranja na koronavirus u svim klubovima.

Tačnije, po 35 ljudi iz svih deset prvoligaša obavili su dva PCR testa na korona virus s pet dana razmaka, te serološko testiranje vađenjem krvi. I svih 350 testova je negativno, što znači da nema prepreka za nastavak fudbala.

– HNS je ispunio prioriret, odlazak na evropska i svjetska takmičanj. Kvalifikovali smo se za EURO, pratili smo situaciju u klubovima, bili smo odgovorni. Dobili smo od HOO-a milion do dva kuna, a sve ostalo stvorili smo sami. Nismo smanjivali plaće, odgovorno smo se ponašali. Kad sam imao kontakt sa Slavišom Kokezom, predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije, otišao sam u samoizolaciju i pokazao odgovornost. Navijači će doći na svoje, bolje da ne dovodimo cijeli ovaj proces u pitanje, ali moramo još malo pričekati – kazao je Šuker prenosi 24sata.

Prvi čovjek hrvatskog fudbala poentirao je kod ljubitelja fudbala, kazavši ono za što u FSBiH nisu imali hrabrosti…

– Bilo je pitanja hoćemo li prekinuti prvenstvo i proglasiti prvaka, ali što će onda fudbaleri raditi šest mjeseci? Radit će kao sezonci na Jadranu? Fudbaleri su fudbaleri, oni ne znaju ništa drugo raditi. Bitno je da fudbal živi i da se igra – kazao je Šuker.

PODIJELI