PODIJELI
Oba penala za Juventus su svirana nakon igranja rukom igrača Atalante u svom kaznenom prostoru, a Gasperini kaže da pravila za igranje rukom nisu ista u Italiji i nekim drugim zemljama.

“Takva su pravila, dobro, ionako su iznad svih pravila u Italiji. Šta trebamo uraditi, odsjeći ruke igračima? Najviše što s rukama možete uraditi je staviti ih uz tijelo, a ovakvih penala je ove sezone puno svirano i mogu reći da se pravil igranja rukom ne tumači isto u Italiji i nekim drugim zemljama. U drugim državama, penali se ne sviraju za svako igranje rukom. Ipak, ovdje su takva pravila”, rekao je Gasperini.

Nakon toga, on je pohvalio svoje izabranike koji su odigrali izuzetno dobar meč protiv Juventusa, ali na kraju nisu uspjeli ostvariti pobjedu.

“Bila je ovo sjajna predstava protiv lidera Serije A, a rekao sam momcima da tretiraju igru kao da je Lig prvaka, jer u augustu ćemo igrati s ovako snažnim timovima. Ostvarili smo ono što smo zacrtali, ja sam zadovoljan prikazanim i razočaran što nismo osvojili sva tri boda”, istako je trener Atalante.

Atalanta je ovim remijem ostala na trećoj poziciji na tabeli, a da su kojim slučajem upisali pobjedu, ozbiljno bi se uključili u borbu za titulu prvaka i prišli bi Juventusu na šest bodova. Ovako, Stara dama je još uvijek u izuzetno dobroj poziciji i ima osam bodova više od Lazija.

PODIJELI