PODIJELI
Odavno je poznato da je Gerard Pique vlasnik španskog trećeligaša Andore i da ima cilj da je dovede sve do Segunde,  ali su se stvari omakle kontroli.

Pique je ljetos angažovao legendu Barcelone Gabrija da predvodi ovaj tim, ali ga je kasno sinoć neočekivano otpustio!

Istina, Andora prolazi kroz težak period, vezala je četiri poraza, osvojila samo tri od moguća 21 boda u posljednjih sedam mečeva, ali je i dalje u dobroj poziciji da se domogne plej ofa za plasman u drugu ligu, odnosno Segundu.

Da sve bude još gore, ovo je sulud potez i zbog činjenice da je Andora “nezasluženo” i u trećem rangu takmičenja.

Ne smije se zaboraviti da je Andora praktično “kupila” ulazak u ovu ligu, odnosno preskočila je jedan rang i domogla se trećeg, pošto je Reus suspendovan iz takmičenja, a njegovo mjesto je dobio finansijski najmoćniji četvrtoligaš u vlasništvu kompanije Cosmos na čijem čelu je Pique.

List As je informaciju o otkazu dobio lično od Gabrija, koji tom prilikom nije krio da je šokiran i nezadovoljan takvom odlukom uprave, na čelu sa Piqueom.

Navodno, dosadašnjem treneru Andore poruku podrške poslao je i Xavi, bivši saigrač i sadašnji trener Al-Saada, kome je upravo Gabri bio jedan od mentora kada je ušao u prvi tim Barcelone krajem devedesetih.

Gabri je inače rođeni Katalonac, iz Sabadella, a u Barsi je bio od svoje 13. do 27. godine, a onda je 2006. prešao u Ajax.

PODIJELI