PODIJELI

Toni Kroos još od 2014. godine nosi dres Real Madrida. Nijemac je na Santiago Bernabeu stigao besplatno iz Bayerna, a prije toga brojni klubovi su bili u igri za njegov potpis.

Jedan od njih je bio i Liverpool, a to je u novoj verziji svoje autobiografije otkrio Steven Gerrard kojem je vodstvo kluba dalo zadatak da ga pokuša nagovoriti da potpiše Redsa.

Iako je i sam Gerrard vjerovao da bi njegov ugled i reputacija mogli “slomiti” Kroosa, na kraju je doživio blamažu koja ga još proganja.

– Bog pomaže samo onima koji pokušavaju, pa iako mi se to činilo smiješnim, pokušao sam, napisao je Gerrard i otkrio:

– Imao sam neku vrstu neslužbene uloge u klubu, onu da nagovorim sjajne igrače da dođu u Liverpool. Naš cilj za 2014. godinu je bio previše optimističan. Rodgers je volio Kroosa i zamolio me da ga nazovem, smatrao je da mene ne može odbiti.

Ipak, na kraju je zažalio.

– Slijedio sam uobičajenu rutinu kada sam prilazio zvijezdi koju smo željeli potpisati. Umjesto da sam ga izravno nazvao, uvijek sam slao poruku. Djelovao sam sa poštovanjem i dopuštao igraču da pročita moju poruku u trenutku kada mu je to najbolje odgovaralo. Ipak, razmijenili smo nekoliko poruka i nakon toga me ignorisao. Otišao je u Real.”

Kroos je tada sa Njemačkom postao prvak svijeta i bile su minimalne šanse da izabere Liverpool ispred Real Madrida. U međuvremenu transfer se ispostavio kao pravi potez za obje strane.

PODIJELI