PODIJELI

Sead Jogunčić, dvadeset trogodišnji zaljubljenik u crveno crnu boju, prije pet godina je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Na svu sreću ostao je živ ali sa vidljivim posljedicama s kojim se i danas hrabro bori. Od malena posjećivao je Tušanj i pratio fudbalere tuzlanske Slobode. Iako hoda uz pomagala i danas Seada možemo često vidjeti na Tušnju. Istina, radi individualne treninge sa nekadašnjom učesnicom Olimpijskih igara, Kadom Delić Selimović, ali i dalje se raspituje o stanju u Fudbalskom klubu “Sloboda”, te prati svoje miljenike u novoj takmičarskoj sezoni.

Nedavno je iskazao svoj interes da kupi člansku kartu sebi i ocu koji ga svakodnevno prati. U tome su ga preduhitrili iz kolektiva Fudbalskog kluba “Sloboda” te su odlučili da Seji, kako ga od milja zovu prijatelji, i njegovom ocu poklone dvije članske karte i tako mu daju podršku na njegovom putu ka jednom cilju, a to je da opet bude samostalan i jednako pokretan kao i prije nesreće. Poklon mu je uručio kapiten Tuzlaka, Amar Beganović, a iz Rudarske 2 su pozvali navijače i simpatizere da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za rehabilitaciju u Hrvatskoj za koju je potrebno 40.000 KM.

View this post on Instagram

Iako ima velike poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima želje za životom kod Seada Jogunčića ne nedostaje. Danas ga je na njegovom treningu posjetio kapiten našeg Kluba, Amar Beganović i kao nagradu za njegovu borbu, njemu i njegovom ocu je poklonio člansku kartu. Teška saobraćajna nesreća 2015 godine ubila je njegovog druga, a on je više od dva mjeseca proveo u komi. Seadova želja za životom pobijedila je sve te poteškoće, dala mu novu priliku za život i već pet godina se bori da hoda bez pomagala, da postane samostalan, da završi fakultet. Seadu smo potrebni da bi ispunio svoje skromne želje. Za rehabilitaciju u Hrvatskoj potrebno je 40.000,00 KM. Svi mi možemo pomoći Seadu uplatama na broj žiro računa u Intesa San Paolo banci. 🔴 Br. žiro računa: 154-001-00000019-10 Broj partije: 994674-22-452860 ⚫ Porodici Jogunčić možete se javiti i putem telefona broj 060-308-0497 ili ih posjetiti lično na adresi Envera Šiljka 17, naselje Mosnik u Tuzli. 🔴Pozivom na 090 292 002 donirate 3 km za Seadovo liječenje

A post shared by FK Sloboda Tuzla (@fk.sloboda.official) on

PODIJELI