PODIJELI

Robert Prosinečki ostao je selektor BiH.

Premda se očekivao razlaz, Prosinečki je ponovo dobio povjerenje NS BiH, ali ovaj put i uz kritike, što je na zanimljiv način ispratio hrvatski portal Net.hr.

“Kako mogu to raditi Prosinečkom? Ostaje selektor BiH, ali, pazite sada ovo, dobio je brutalne kritike i – mentora!- naslov je ovog portala čiji se autor na zanimljiv način osvrnuo na odluku NS BiH.

Prosinečkog ovaj put Savez nije mogao smijeniti jer su prije mjesec dana odbili njegovu ostavku i molili ga da ostane nakon što je doživio još jedan težak poraz u kvalifikacijama. No, odlučili su se za ovaj, pomalo radikalan ili najblaže rečeno, neobičan potez, dali su mu javno upozorenje i poslalo mu nadzornika, mentora, savjetnika ili kako već hoćete…

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske koja se može plasirati na Euro ako u sljedećem kolu svlada Lihtenštajn. BiH, dakle, samo u nekoj teoriji može na Euro izravno kroz kvalifikacije, morali bi svladati Italiju i Lihtenštajn, ali da pritom Finci ne pobjede Lihtenštajn i da izgube od Grka. E sada, Prosinečki je još uvijek tu i zbog toga što je osvojio skupinu Lige nacija i moći će tražiti plasman na Euro i kroz play-off Lige nacija.

PODIJELI