PODIJELI

FK Hrid se diže iz pepela. Na gostovanju u Butmiru pobjedom su najavili plasman u viši rang. U Drugu ligu Centar.

Hrid danas nema iza leđa moćne sponzore, niti jak lobi, ali ima staru sportsku raju Čolpu, Čengu, trenera Glasu… Mlada ekipa, sastavljena, pretežno od studenata i sarajevske raje, najveći je “kapital” i adut Hrida.

Jedan od njih je Sadif Glasić, brzonogi ofanzivac, spretan tehničar i dribler. “Salle” je na seniorskim utakmicama od šesnaeste godine. U nogama ima stotine “tekmi” na malonogometnim turnirima.

Amir i Salle rođena su braća, ali u svlačionici i na terenu se ne poznaju. U prvoj utakmici mlađi Glasić je “startao” s klupe, dok je na gostovanju krenuo od početka. Što je zaslugom kompletnog tima rezultiralo pobjedom.

– Atmosfera u svlačionici među nama je naš najveći adut. Svi smo privatno dobri i po tome je Hrid prepoznatljiv. Naše su utakmice sve posjećenije. Mi se igramo, nismo opterećeni prvim mjestom po svaku cijenu. Važno nam je da zadržimo dobru atmosferu u timu. Ljudi u i oko kluba zaslužni su za dobar start. Kad je tako onda je i nama na terenu lakše- kaže Salle Glasić, koji je proteklih godina boemski shvatao igru. Danas je on takav stil života sveo na razumnu mjeru. Slobodno vrijeme provodi na poslu, uz djevojku, s kojom namjerava uploviti u bračnu luku i na terenu. Lopta, djevojka i porodica njegov su smisao života.

(Sportske.ba)

PODIJELI