PODIJELI

Barcelona uskoro bira novog predsjednika kluba, a poznati katalonski Sport prenosi kako će bh. veznjak  Miralem Pjanić biti jedan od glavnih problema koji će dočekati novog šefa kluba.

Španski novinari pišu kako bi prodaja Pjanića bila realna na ljeto, ali finansijski je to gotovo neizvedivo za Barcelonu, a da ne utiče na njihovo poslovanje i to na negativan način, pa se postavlja pitanje šta će biti s Pjanićem ako trenutni stručni štab Barce ostane na okupu?

Podsjetimo da su Arthur i Pjanić razmjenjeni igrači između Barcelone i Juventusa. Iznos od 60 miliona eura amortizuje se kroz četiri godine, pa bi Pjanić nakon samo godinu za Barcelonu izvukao tek 15 miliona eura. Uz sve to, Sport navodi kako bi Barca zbog Pjanića mogla završiti i u minusu od 45 miliona eura!

S obzirom na katastrofu u Ligi prvaka nedavno protiv PSG-a (1:4), te skoro pa izgubljene šanse da osvoji naslov prvaka u Španiji, treneru Ronaldu Koemanu trese se stolica, a njegov otkaz i dolazak novog trenera bi itekako dao novu šansu Pjaniću u borbi za veću minutažu u ekipi.

PODIJELI