PODIJELI

Bivši U-21 reprezentativac BiH Renato Gojković, napustio je redove Istre nakon što je završen jesenji dio prvenstva u HNL-u. Gojković, koji je prethodno nosio dres Čelika i Slobode, odlučio se na odlazak iz Istre uslijed teške finansijske situacije u kojoj se klub našao, a uz to, igrači pulskog kluba mjesecima nisu primili plaću.

“Bilo je teško otići. U Istri sam 2,5 godine i to nije malo. I da se nije desila ova situacija u klubu, ja sam želio da potražim novu sredinu. Mislio sam da u tom kluba “ja” nisam mogao više napredovati i da je najbolje za mene da raskinem ugovor”, rekao je za “Sportske.ba Renato Gojković.

Mnogo toga se pisalo u medijima o situaciji u Istri, da su igrači mjesecima bez primanja. Kako se to odrazilo na stanje u samoj svlačionici?

“Imali smo ekipu koja je mogla napraviti mnogo više. Mislim da smo se realno mogli boriti za peto mjesto.Problemi sa finansijama su učinili svoje i dosta negativne je bilo. Mislim da smo odradili i mnogo više, nego što je bilo realno u ovoj situaciji”


Kako je igrati na strani bez plate, kako su se igrači finansirali?

“Veoma teško.U početku mjeseca si u minusu od 5-6 hiljada kuna.Jer moraš platiti sebi stan u kojem ćeš živjeti,a moraš plaćati i mirovinsko i zdravstveno i plus još hrana”.

Gdje se vidiš u nastavku karijere. Da li je realna opcija povratak u BiH, ili je vjerovatniji odlazak u neku drugu europsku zemlju?

“Cilj mi je da idem vani u neki stabilan klub sa ozbiljnim ambicijama, ali nije isključeno ni da se vratim u BiH ukoliko bude zanimljiva ponuda iz naše lige.”

Koliko pratiš svoje bivše klubove, Čelik i Slobodu?

“Žalosno je u Čeliku šta se dešavalo. Sad kako čitam po sportskim stranicama izgleda da dolaze bolji dani. Klub sa takvim stadionom i navijačima je to zaslužio. Sloboda je izgleda što se tiče finansija u dorbom stanju, ali rezultati ne štimaju. Nadam se da će Sloboda ponovo biti u situaciji kao i prije dvije godine.Da bude pun stadion i da svi budu sretni i zadovoljni”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” Renato Gojković.

(Nedim Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI