Connect with us

Domaći fudbal

Goražde domaćin 15. međunarodnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“

Objavljeno prije

,

Međunarodni malonogometni memorijalni turnir “Alija Izetbegović” ove godine bit će održan u Goraždu. Organizator turnira je Savez boraca Federacije BiH uz podršku Udruženja demobilisanih boraca BPK Goražde, kantonalne Vlade te Grada Goražda.

Petnesti po redu turnir u znak sjećanja na prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH dio je programa obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja – Dana BPK i Grada Goražda.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku organizacionog odbora, istaknuto je da će ove godine na turniru učestvovati više od 200 nogometaša i nogometašica, a na njegovom otvaranju očekuje se prisustvo zvaničnika svih niova vlasti u BiH.

– Ideja ovog turnira krenula je od Vogošće i prva dva turnira su upravo organizovana u Općini Vogošća. Dugi niz godina turnir se održava širom FBiH u gradovima koji iskažu interes da zajedno sa organizatoroma turnira budu suorganizatori u svom gradu. Zvanično na turniru ove godine učešće će uzeti po osam ekipa seniora i veterana, četiri ekipe pionira, naše djece te dvije ženske ekipe što će ukupno biti oko 200 učesnika – pojasnio je predsjednik Saveza boraca FBiH Sabahudin Ramić.

Premijerka BPK Goražde podsjeća da je ovaj kanton drugi put domaćin turnira.

– Drago mi je da smo mi domaćini 15. međunarodnog memorijalnog turnira “Alija Izetbegović” i mogu reći da je to jedna čast za naš kanton i grad. Pripreme teku svojim tokom, ima puno posla jer turnir okuplja veliki broj učesnika, ali vjerujem da ćemo biti dobri domaćini – istakla je Obuća.

Njeno mišljenje dijeli i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

– Sretni smo da je odlučeno da se ovaj turnir održi u našem gradu i mi smo zajedno sa Vladom BPK-a ovaj događaj uvrstili u program obilježavanja Dana Grada Goražda i BPK-a. Mi ćemo dati maksimalnu podršku i dio smo svega što će se dešavati vezano za ovaj turnir – istakao je Ramović.

Svečano otvaranje 15. međunarodnog malonogometnog turnira “Alija Izetbegović” bit će održano 20. septembra a turnir će trajati tri dana.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE