PODIJELI

Miljan Govedarica, napadač Zrinjskog, uoči večerašnjeg  revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Utrechtom očekuje da će meč biti lakši od prvog u Holandiji.

“Odmorniji smo i spremniji, biće nam lakše, pa zato očekujem da ćemo biti još bolji nego u prvoj utakmici u Holandiji”,rekao je Govedarica za “Nezavisne novine”.

Prema njegovim riječima, Utrecht je  favorit za prolaz u dalje takmičenje.
“Ne gajimo lažne iluzije da je sve završeno, da treba da se fokusiramo da sačuvamo 0:0 i tako olako prođemo u treću rundu takmičenja. Utrecht je i dalje veliki favorit i veoma ozbiljan i jak rival i u meču s njim će nam trebati dosta znanja i truda. U revanšu s njima ne možemo se braniti, nego moramo igrati. Holandska liga je mnogo jača od naše, ulaganja u klub su neuporediva, imaju mnogo više jakih utakmica u nogama nego mi i zato znamo da moramo biti i bićemo mnogo jači i bolji nego u prvoj utakmici, u kojoj smo ostvarili odličan rezultat”.

Naglasio je da se ne opterećuje tim hoće li se ponovo upisati u listu strijelaca.

“Najbitnije je da prođemo dalje. Neka pogodi mrežu protivnika i naš golman, samo da prođemo dalje. Slagao bih ako bih rekao da neku nadu ne gajimo. Naravno da negdje u sebi razmišljamo o tome da bi bilo lijepo napraviti senzaciju i da možemo igrati i u grupnoj fazi. Realno, to je i te kako teško, ali… Za to je potrebno mnogo toga da se poklopi. Treba nam dobra igra, više od naših mogućnosti, ali i faktor sreće. Te dvije stavke su do sada bile na našoj strani. Naravno, gajimo nadu, ali znamo da se prije nekih potencijalno velikih dometa ipak moramo fokusirati isključivo na revanš meč”, izjavio je Govedarica.