PODIJELI

Sinoć su se u Gradačcu, u utakmici Prve lige FBiH, sastale ekipe RK Gradačac i RK Sana 7 iz Sanskog Mosta, u kojoj je ekipa Gradačca ostvarila ubjedljivu pobjedu od  46:22 (25:10).

Samo dva dana nakon uspjeha u Kup utakmici kada je ekipa RK Gradačac ubjedljivo pobijedila Premijerligaša ekipu RK Goražde sa 35:22, sinoć je bila još ubjedljivija protiv simpatičnih gostiju iz Sanskog Mosta.

Od početka utakmice vidjela se razlika u kvaliteti i u pristupu igri koji je nametnuo novi trener ekipe iz Gradačca, Emir Junuzović. On je prije dva kola preuzeo ekipu koju je do tada dugo vodio Dado Doborac ali je zbog ličnih obaveza otstupio sa mjesta trenera.

Gradačački gledaoci su sinoć uživali u igri svojih rukometaša i u prilično velikom broju su ispunili Sportsku halu gradačačkog sajma iako se u tom terminu igrala i utakmica reprezentacije BiH protiv ekipe Italije . Ekipa RK Gradačac je već u prvom poluvremenu ostvarila prednost od petnaest golova razlike, tako da je trener Junuzović isprobao sve rukometaše, te su se svi upisali u listu strijelaca.

Golove za RK Gradačac postigli su : Spahić 14, Zrnić 6, Mehmedćehajić, Okanović i  Isić po 4, Hasanbašić,Jukan i  Sarajlić po 3, Kahvedžić i Džinović po 2, te Hrnjić 1 pogodak.

Strijelci za RKSana 7: Selman 6, Turan 4, Talić, Jakubović  i Grbić po 3, Blagojević 2, te H.Dugonjić 1 pogodak.

(S.K./Sportske.ba)

PODIJELI