PODIJELI

Play off utakmica za ulazak u Prvu ligu FBiH između Borca i Gradine izazvala je novi skandal u bh. fudbalu.
Prvi meč doigravanja za plasman u Prvu ligu Federacije završen je 1:1, a domaći su imali dosta primjedbi na suđenje Benjamina Deljkovića iz Sarajeva. Objavili su i video sa spornim detaljima, a nakon svega su se oglasili i gosti iz Srebrenika:

“Nakon što su iz Jelaha izdali Saopštenje za javnost poslije prve utakmice doigravanja za ulazak u 1.ligu FBiH, O.F.K.Gradina Srebrenik ovim Saopštenjem reaguje na navode iz Borca, u kojem se kaže:

Prije svega želimo da se zahvalimo domaćinu na fer i korektnom prijemu u Jelahu, na što ćemo nastojati da uzvratimo na sličan način, ali isto tako, izražavamo ogorčenje na Saopštenje čelnika Borca, koji očito žele na sve moguće načine da bace mrlju na kvalitetniju i bolju partiju Gradine koja je prema prikazanoj igri trebala da ostvari pobjedu od dva ili tri gola razlike.

S obzirom da je zabranjeno klubovima komentarisati suđenje, o čemu bismo imali i mi nešto kazati, ovaj dio ćemo ostaviti Komitetu za suđenje, koji je nadležan za taj posao i neka se oni o tome izjasne. Iznošenje jednostranih primjedbi je nekorektno jer su u toj situaciji trebali da prikažu i sporne detalje druge strane.

Žalosno je da iz F.K.Borac na ovakav način žele izvršiti pritisak na službena lica koja će biti delegirana za uzvratnu utakmicu u subotu 12.06.2021.godine, i što unaprijed traže alibi za eventualni neuspjeh.

Očito da su iz Borca iskoristili negativnu atmosferu u vezi posljednjih dešavanja u bosanskohercegovačkom fudbalu te pokušali da se svrstaju u koš sa drugim žrtvama, želeći Gradinu da okarakteriše kao klub koji ih je „pokrao“ te da „ne mogu ni zamisliti šta ih čeka u Srebreniku.

Ovom prilikom želimo da ih obavijestimo da će u Srebreniku biti najbolje dočekani od ekipe koja je sa 19 bodova prednosti došla do titule prvaka u Drugoj ligi-Sjever u odnosu na drugoplasirani tim, koja je postigla 101 gol, koja u svojim redovima ima prvog strijelca koji na svom kontu ima 49 golova u sezoni te najbolju odbranu koja je primila najmanje golova.

Ako ekipu sa takvom statistikom uspiju pobijediti u dvije utakmice, mi ćemo im sportski čestitati i zaželiti im puno uspjeha u 1.ligi FBiH. Utakmicu će pratiti veliki broj gledalaca kako na Gradskom stadionu tako i putem televizije, i na jedan sportski događaj i uspjeh ekipe koja je imala takvu statistiku, neće niko baciti mrlju, pa ni naši stari sportski prijatelji iz Jelaha, koja unaprijed traže alibi za eventulani neuspjeh”, saopšteno je iz Gradine.

PODIJELI