Connect with us

Domaći fudbal

Granić pojasnio ključ lijepe priče Posušja: Zajedništvo, zdrava sredina, isplate redovne

Objavljeno prije

,

FOTO: T.Š./Sportske.ba

FK Željezničar i HŠK Posušje remizirali su rezultatom 1:1.

Nakon utakmice na press-konferenciji govorio je šef stručnog štaba Posušja Goran Granić.

– Mi se uvijek odlučimo ići na pobjedu. Imamo napadački način igre koji se temelji na odbrambenim zadacima. Poslije je Željo preuzeo dominaciju. Dogodilo se nešto što nisu mogli poželjeti, u 35. minuti za 35. rođendan su zabili gol. Jedan prekrasan dekor – započeo je Granić pa nastavio;

– U drugom poluvremenu smo rekli da ćemo nastaviti s našom igrom. Uspjeli smo sa nekakvim zamjenama se vratiti u 4-2-3-1. Prvi dio smo morali igrati 4-4-2. Nije to štimalo onako kako je bilo većinu utakmice, ali drugo poluvrijeme smo dobro izašli. Poslije je utakmica otišla u jedan tijek obostranih šansi. Meni je neriješeno realan ishod – dodaje trener Posušja.

– U ranijem periodu nije radila svijest u ekipi o njihovoj kvaliteti. Ekipa je ranije igrala ispod svojih mogućnosti. Moj glavni zadatak je bio buditi samosvijest mojih igrača, da oni vrijede više. Prvo što sam zahtijevao je zajedništvo. Sve utakmice koje smo igrali bilo je očito zajedništvo, ono istinsko. Izgradnja istinskog zajedništva je puno zahtjevnija od puštanja muzike. Čim počnu porazi, dolazi raspad. No, mi smo rekli, ko ne ulazi u istinsko zajedništvo – ekipa se ne može na njega osloniti. Ja ne znam šta se u vašim glavama događa, ali kad izađe na teren to će biti vidljivo. Ako si neuredan unutra, ako stavljaš svoje interese ispred interesa ekipe, to će se pokazati na terenu. Malo su oni mene gledali skeptično u početku… Naprimjer danas, uprkos ovakvom prekrasnom dekoru, mi smo se trebali skoncentrisati na naše zadaće. Taj proces inače traje duže, ovo je stvarno jedno čudo da se odmah vidjelo. Našli smo zajedništvo koje se prenijelo na navijače i cijeli grad. Uredna sredina, i što se tiče isplata i svega. Sada idu reflektori. Posušje je zdrava sredina koja se razvija, i za taj zdravi razvoj je potrebna rezultatska stabilnost – pojasnio je Granić.

 

NAJČITANIJE