PODIJELI
LOS ANGELES, UNITED STATES: Scottie Pippen (L) and Michael Jordan of the Chicago Bulls try to stop Kobe Bryant of the Los Angeles Lakers (C) as he leads a fast break during their 01 February game in Los Angeles, CA. Bryant and three other Lakers scored 20 or more points, leading their team to a 112-87 win. AFP PHOTO/Vince BUCCI (Photo credit should read Vince Bucci/AFP via Getty Images)

Dokumentarni film “Posljednji ples”, o karijeri Michaela Jordana i sjajnoj generaciji Chicago Bullsa, izazvala je ogromno interesovanje širom svijeta.

Oboreni su rekordi gledanosti, otvorene su i neke teme koje su bile zaboravljene…

Otvorene su i neke stare rane – Horace Grant, jedan od najvažnijih igrača u šampionskim Bullsima, nazvao je Jordana lažovom, zbog optužbi da je on bio izvor iz kluba za knjigu Sama Smitha – ,,Jordanova pravila“, koja je bila bestseler 90-ih.

U knjizi je objavljeno mnogo detalja iz svlačionice, otkriveno je i Jordanovo maltretiranje saigrača nakon lošijih partija.

“To je laž, laž, laž… Ako Jordan ima problem sa mnom, možemo to da riješimo kao muškarci. Razgovorom ili na neki drugi način. Tačno je da smo Smith i ja bili i ostali prijatelji. Ali ja nisam izvor. Smith je sjajan novinar, a za ono što je napisao bilo je potrebno mnogo više od jednog izvora”, rekao je Grant.

On nije oduševljen dokumentarnim filmom, naprotiv…

“Taj nazovi dokumentarac je o jednom čovjeku i on ima posljednju riječ u njemu. Mnogo stvari je izbačeno, mnoge istine nisu stavljene, mnogo toga je ostalo nedorečeno…”, rekao je Grant.

“Recimo, na mnoge stvari koje je on rekao saigračima, saigrači su mu uzvratili – ali toga nema, to nije objavljeno. Zato je za mene ovo nazovi dokumentarac”.

Grant je sa Chicagom osvojio tri titule.

PODIJELI