PODIJELI

Nogometna reprezentacija Grčke nije ni nalik na nekadašnju koja je bila redovan učesnik velikih takmičenja, a prije 15 godina čak i prvaj Evrope. Danas Heleni u svojoj grupi igraju sporednu ulogu i već tri kola prije kraja nemaju šanse za plasman.

Ali, kako kažu do kraja svima žele pomrsiti račune i pripremati tim za naredne kvalifikacije. Njihov današnji protivnik je Bosna i Hercegovina u meču u kojem može dobiti mnogo, a izgubiti direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Grčka je u posljednje vrijeme u padu, a koliko su nisko pali najbolje potvrđuje nedavni remi sa Lihtenštajnom na domaćem terenu. U prošlom kolu poraženi su od Italije sa 2:0. U 2019. godini pobijedili su samo Lihtenštajn u prvom kolu kvalifikacija.

U posljednjoj utakmici u prošloj godini u Ligi nacija na domaćem terenu poraženi su od Estonije. Prvi meč nakon pobjede nad Lihtenštajnom igrali su u Zenici protiv nas i izvojevali remi nakon što su imali rezultatski zaostatak.

Potom su u prijateljskom susretu sa 2:1 poraženi od Turske. Uslijedili su vezani porazi na domaćem terenu od Italije (0:3) i Armenije (2:3), zatim gostujući poraz od Finske (2:0), pa remi sa Lihtenštajnom i nedavno poraz od Italije.

PODIJELI