PODIJELI

Wilson Eduardo ime je koje su Dinamovi navijači davno zaboravili, ako su ikad uspjeli i upamtiti, ali riječ je o jednom od transfera na koje je Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, svojevremeno bio najponosniji.

Wilson je prije Dinama bio igrač portugalskog drugoligaša Portimonense i Sportinga, iz kojeg je išao na nekoliko posudbi prije nego što je u ljeto 2014. stigao na posudbu u Dinamo.

Za vrijeme polugodišnjeg boravka u Zagrebu tržišna vrijednost pala mu je za milion eura, a zabio je i samo jedan pogodak. Brzo je vraćen u Sporting pa je Dinamo nakon pola godine prekinuo jednogodišnju posudbu koju je platio pola miliona eura.

Potucao se još malo po Eredivisie, a onda prešao u Bragu gdje je i danas, a može se reći i da igra nogomet karijere. Sa 29 godina prema Transfermarktu vrijedi više nego ikad prije u karijeri, čak šest miliona eura, a za to može zahvaliti formi u prošloj sezoni.

Naime, Wilson je u 32 utakmice u portugalskom prvenstvu zabio 12 pogodaka, a čini se da ni ove sezone neće biti puno drugačije. Zbog povrede u novoj sezoni odigrao je samo dvije utakmice u kojima je na terenu proveo ukupno 106 minuta i zabio dva pogotka. Čini se da je pronašao idealnu sredinu da pokaže šta zna.

PODIJELI