PODIJELI

Prvu utakmicu u okviru WRHL Regionalne lige za rukometašice, grupa 2. na turniru u Grudama su odigrale ekipe domaćina ŽRK Grude i ORK Rudar Pljevlja. Prije početka utakmce prisutne je pozdravio načelnik Opštine Grude Ljubo Grizelj, a cijeli ugođaj su svojim nastupom obilježilje prekrasne grudske mažoretkinje.

Početak utakmice je protekao u izjednačenoj igri, uz čvrste odbrane, uz malo golova. Crnogorke su u prvom dijelu prvog poluvremena imale rezultatsku prednost, ali su Gruđanke preokrenule rezultat u svoju korist predvođene sa dvije Nikoline, Vukčević i Knežević i na odmor se otišlo sa rezultatom, 15:12,

U drugom poluvremenu pulenice trenerice Zlate Zubac su zaigrale još bolje i efikasnije za pobjedu, 33:21. U pobjedničkoj ekipi istakle su se Nikolina Vukčević, 10 golova, Nikolina Knežević 7, dok je Lejla Kasumačić postigla gol manje, u poraženoj 7 golova je dala Mina Novović, a Gordana Marsenić i Sara Gugač su dale po 5 golova.

Druga utakmica, ORK Rudar Pljevlja Crna Gora – ŽRK Zaječar 1949 Srbija 19:24 (10:11)

Treća utakmica,

ŽRK Grude – ŽRK Zaječar 1949 28:23 (12:15)

Grude, sportska dvorana ” Bili Brig “, gledalaca : 100, sudije: Vesna i Tatjana Praštalo,
delegat : Boris Šatorđija svi Banja Luka.

Sedmerci : ŽRK Grude 2 (1), ŽRK Zaječar 1949 3 (3), isključenja : ŽRK Grude 4, ŽRK Zaječar 1949 12 minuta.

ŽRK Grude : Vukliš, Marić 1, Čutura 2, Soldo, Nikić, Vukčević 5, Globarević, Vujić, Kasumačić 8, Klepo, Mikulić, Lovrić, Boras, Brnada, Pelivan 4, Knežević 8. Trener : Zlata Zubac .

ŽRK Zajećar 1949 : Živić, Čakmak, Zečević 2, Milošević, Jelena Terzić 8, Elena Šaronjić 5, Stanojlović, Stevanović, Stamenić 2, Jovana Bogičević 6, Vujadinović, Redžeplar . Trener : Živojin Maksić .

Posljednju utakmicu WRHL Regionalne lige za rukometašice u grupi 2 koja je odigrana u Grudama, višestruki prvak BiH ŽRK Grude je odigrao sa ekipom ŽRK Zaječar 1949 iz Srbije . Pulenice trenerice ekipe ŽRK Grude su zabilježile i drugu pobjedu i nastavile pobjedonosni niz.

Gruđanke su u ovun utakmicu ušle, uz lošu odbanu, puno tehničkih grešaka što je iskoristila iskusna ekipa iz Zaječara, pa je u prvom poluvremenu imala i 6 golova prednosti, 7:13, a u ovom periodu igre povrijedila se Nikolina Čutura, najbolji strijelac ekipe ŽRK Grude.
Do kraja prvog dijela utakmice to kao da je djelovalo motivirajuče za domaće, pa su smanjili zaostak na podnošljivih 12:15, što je rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, domaće su zaigrale puno bolje u odbrani i napadu, uz sjajne odbrane golmanice Darjane Vukliš, te je napad proradio, došlo je do poravnanja rezultat, te do kraja utakmice, domaće su postizale golove iz svih pozicija za veliku pobjedu, 28:23.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI