Connect with us

Fudbal

Guardiola: Ostajem u Cityu šta god da se desi

Objavljeno prije

,

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja nakon sinoćnje pobjede u susretu Premier lige protiv West Hama, rezultatom 2:0, izjavio je da ostaje u klubu, bez obzira šta će se desiti u budućnosti u vezi sa dvogodišnjom zabranom nastupa na evropskoj sceni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Evropska fudbalska federacija (UEFA) nedavno je izrekla Cityju dvogodišnju zabranu igranja u Evropi zbog kršenja Finansijskog fair-playa (FFP). Ukoliko se nešto ne promijeni nakon žalbe Evropskom sudu za sport “građani“ će, bez obzira što su već sada gotovo osigurali plasman u Ligu šampiona, naredne sezone propustiti nastup u tom takmičenju.

“Bez obzira šta će se dogoditi biću ovdje sljedeće sezone. Dakle, ako me klub ne otpusti, što se uvijek može desiti, ostajem ovdje 100 posto. Prvo zato što želim ostati duže od važećeg ugovora. To je nešto posebno. Želim ostati, želim da pomognem klubu, ako je moguće, da održi ovaj nivo što je moguće duže. Zašto bih odlazio kada sam prije mjesec dana rekao da volim ovaj klub i da volim biti ovdje“, kazao je Guardiola za britanske medije i dodao:

“Ono što se dogodilo, dogodilo se, ali nije još gotovo. Klub će se žaliti. Malo smo razgovarali o situaciji i uvjeren sam da će klub odbraniti svoju poziciju. Kada neko misli da je u pravu onda mora boriti do kraja. To nije završena priča. Klub vjeruje da je odluka nepoštena, žalićemo se, pa ćemo vidjeti šta će biti.“

City se nakon sinoćnjeg trijumfa učvrstio na drugom mjestu Premier lige sa 54 boda, četiri više od trećeplasiranog Leicestera. Iako je do kraja takmičenja ostalo još 12 kola već sada je jasno da je lider Liverpool sa 76 bodova nedostižan za aktuelne šampione Engleske.

NAJČITANIJE