PODIJELI
FOTO: J.Duvnjaković/Sportske.ba

Adis Hadžanović u ljetnom prijelaznom roku iz Slobode je kao slobodan igrač prešao u Tuzla City.

Ipak, na iznenađenje mnogih, Hadžanović se otpočetka sezone nije izborio za mjesto startera u redovima ovog tuzlanskog kluba. Bio je na klupi, ponekad i na tribinama, a sada ponovo igra.

“Nisam očekivao da će se to desiti. Bilo je čudna situacija, ali na kraju je i to fudbal i život fudbalera. Uvijek sam davao maksimum. Bitno da je ekipi išlo dobro”, rekao je za “Sportske.ba” Adis Hadžanović, koji je bio starter u posljednje dvije utakmice Tuzla Cityja.

Njegov klub u subotu gostuje Zrinjskom, a bez obzira na krizu koja potresa mostarski klub, Hadžanović smatra kako je ekipa kvalitetnija nego što to tabela pokazuje.

“Imali su lošije rezultate, ali bez obzira na to dobra su ekipa. Igrali su dobro, bili su u krizi. Ipak, u Mostar idemo da napravimo dobar rezultat. To možemo uspjeti ukoliko budemo na nivou te ako kao kolektiv odigramo dobro”, smatra Hadžanović.

U Tuzla Cityju je tokom sezone došlo do neočekivane promjene trenera, kada je iznenada sa klupe otišao Milenko Bošnjaković, a na njegovo mjesto došao Elvir Baljić. Hadžanović kaže kako su se on i saigrači navikli nad rad sa bivšim fudbalerom Real Madrida.

“Treninzi su na nivou. Nema se tu šta komentarisati. Čovjek je igro u Realu, top klubovima. To je za nas veća motivacija da se dokazujemo. Što se Balje tiče, sve je kako treba. Bili su porazi, ali eto pobjedom smo se vratili i nadam se da ćemo tako nastaviti”, govori veznjak Tuzla Cityja.

Smatra kako je izlazak na evropsku scenu realan domet Tuzla Cityja.

“To su mabicije kluba da izađemo na evropsku scenu. Moramo biti kao kolektiv jaki, ništa nije neostvarivo. Sve zavisi od nas”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” Adis Hadžanović.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI