Connect with us

Domaći fudbal

Hadžibegić: Da se sad digne Ivica Osim, mislim da bi sad rekao….

Objavljeno prije

,

FOTO: Screenshot/BHT 1

U Narodnom pozorištu u Sarajevu danas je održana komemoracija legendarnom Ivici Osimu.

Među onima koji su održali prigodan govor jeste i legenda FK Sarajevo Faruk Hadžibegić.

“Nije teško govoriti o Ivici Osimu. Čovjek velikih vrijednosti, velikog kapaciteta. Razgovarao je svakim ko bi bio preko puta njega, da bi ga saslušao, da bi ga razumio. i ako bi mislio da njegov sagovornik nije upravu… Imao je taj kapacitet. Da se sad digne Ivica Osim, i da vidi sastav, mislim da bi sad rekao ono njegovo: “To je to!” Napravio je, od svojih igrača i saigrača, kvalitetne ljude i sportske radnike na koje je on ponosan. Bili smo mi veliki rivali. Pošto sam imao privilegiju da budem bio familije, imao sam nekad i momenata sa njim… Niko se nije pokajao što je potrošio neko vrijeme s Ivicom. Ima ovdje momaka koji će sigurno nastaviti Ivicino djelo. Tu je naš Katanec, tu nam je Pape, on je bio virtuoz, a Ivica je znao reći, kad smo igrali protiv Želje, to je bilo veće rivalstvo nego danas, pa zovne Berjana i kaže: “Nemoj da ga dirneš, …. ću ti sve po spisku!”. Volio je da pobijedi Sarajevo više nego išta”, priča Hadžibegić.

“U najtežim trenucima imao sam priliku da proživim neke stvari s njim. U tim trenucima nije on zaboravio gdje su naši i šta rade. Njegovo djelo možemo nastaviti samo razmišljanjem, kao što je on razmišljao. Niko ovdje nije bio primoran da dođe, nego smo došli, jer smo prepoznali sebe u tom njegovom djelu. To je jedinstvo koje je on napravio. Treba nastaviti, treba živiti, to će biti najveća zahvala i najveća poruka za njegovu djelo”, ispričao je Faruk.

“Koliko je bio hrabar, kad smo bili na Svjetskom prvenstvu 1990. godine, kritike su na nas udarale sa svih strana, a pošto je on imao taj kapacitet da preuzme sve na sebe – on šuti, zna šta će se desiti. Piksi donese našu internu himnu, pusti je, to je bila pjesma I tebe sam sit kafano. Mi izgubili 4:1, Piksi je donio pjesmu, Ivica se nije okrenuo jer je znao da će nas ta pjesma natjerati da pobijedimo iduću utakmicu – i sve do kraja smo pobijedili”, riječi su Hadžibegića.

“Neka mu je vječna slava. Živjela njegova i naša Bosna i Hercegovina”, riječi su s kojima je završio Hadžibegić.


Domaći fudbal

Efikasni strijelci, na tri utakmice postignuto 29 golova

Objavljeno prije

 

Autor

Na SC „Partizanovo“ odigrane se tri utakmice turnira „Tri kornera penal“ u organizaciji Ustanove sportska dvorana Konjic 2. kola po grupama.

CTK Alati su zabilježilil i drugu pobjedu protiv Graewe Tadiva 6:0, u grupi B Caffe Terasa je rezultatom 15:0 savladala Imšo 376, u istoj grupi Asocijacija mladih SDA je bila bolja od sastava Garden City 5:3.

Rezultati,
grupa A, 2. kolo, CTK Alati – Graewe Tadiv 6:0 (Zukan 4, Halilović, Habibija),
grupa B, 2. kolo, Caffe Teresa – Imšo 376 15:0 (Graho 5, Sultanić 4, Kovač 3, Zeba, Turak, Memić),
grupa B , 2. kolo, Asocijajacija mladih SDA – Garden City 5:3 ( Šetka 3, Ramić,Hrušumović/Pirija,, Pervan, Badžak),

Raspored, četrvrtak 30. juni,
grupa A, 2. kolo u 19:45, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles,
grupa C, 2. kolo u 20:45, TR Salihović– Autopraonica Orahovica,
grupa D, 2. kolo u 21:45, Leyton Orijent – Džepi Ugarak Product.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Igman na pripremama u Međugorju, Adnan Elezović: “Planski igramo sa jačim protivnicima”

Objavljeno prije

 

Autor

Fudbaleri novog premijerkigaša konjičkog Igmana su na priremama u Međugorrju, puleni šefa struke FK Igmana Admana Elezovića novog člana elite bh. fudbala, u subotu 25. Juna su na Grbavici odigrali prvu konktrolnu utakmicu sa Željezničarom, domaći su pobjedili 2:0, a četiri dana kasnije sa Zrinjskim u Mostaru.

– Dvije prve kontrolne utakmice Željezničara i Zrinjskog, obratilili smo se šefu stručnog štaba Adnanu Elezoviću.

„ Od 16. juna smo počeli sa pripremama, igrači rade veoma dobro, nakon prve pripremne utakmice, jučer smo odigrali i drugu protiv Zrinjskog, a to im je bila generalka pred susret sa Sheriffom u okviru Lige prvaka. Planski smo krenuli da igramo sa što jačim protivnicima. Možemo biti zadovoljni šta su igrači pružili nekih 55 60 minuta, gdje smo bili ravnopravni na terenu.

Nastavljamo da radimo u Međugorju gdje imamo kvalitetne uslove za dobar rad. U narednim danima očekujemo par kvalitetnih pojačanja„ riječi su šefa struke FK Igmana Adnana Elezovića.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Novi potpis u redovima FK Sloboda

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Sloboda

Bosanskohercegovački premijerligaš FK Sloboda objavio je na svojim zvaničnim stranicama društvenih mreža da je Emir Jusić ostao u klubu.

Naime, fudbaler Slobode Emir Jusić odlučio je nakon isteka ugovora ostati u tuzlanskom klubu još jednu sezonu.

Prošle sezone Emir Jusić je bio izuzetno važan igrač u ekipi, odigrao je 30 utakmica u prvenstvu i postigao dva pogotka.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE