PODIJELI

Razgovarao: Sinan Sinanović

FK Sarajevo večeras je smijenio Husrefa Musemića. Vijest je odjeknula među navijačima Sarajeva, a u svom pariškom domu brzo je došla i do Faruka Hadžibegića. Klupsku legendu iznenadila je odluka o smjeni, a način na koji je to urađeno ga je kao navijača Sarajeva – zabolio, jer kako kaže, nije bio fer.

– Pročitao sam sad Husrefovu izjavu. Ako sam shvatio, on nije u Sarajevu trenutno, a smijenjen je. Čudno je da smijeniš trenera, a da prvo to ne saopštiš njemu – direktno. Zatečen sam i tajmingom, i načinom na koji je sve urađeno. Husref je izgleda to očekivao. Po njegovoj izjavi, ali i izjavama nekih igarača da se naslutiti da nešto već duže ne štima. Stvari se moraju izvesti na čistac. Da se zna ko svira, a ko kolo vodi. Izjave igrača i trenera su jake. Može se iz njih dosta toga shvatiti, rekao je Hadžibegić za Sportske.ba.

Posebno je izneađen zbog pozicije na kojoj Musemić ostavlja svoj klub.

– Pored duple krune lani, Sarajevo je i danas lider. Zato bih volio da se oglasi klub i kaže zbog čega. Puno je nejasnih stvari. Žao mi je što se sve to dešava. Navijam za Sarajevo i volio bih pomoći makar savjetom. Imamo puno iskusnih ljudi koji znaju i grad i klub. Bojim se da je problem dublji. Ako je tako, onda sam zabrinut. Treba nam više prijateljskog dijaloga, dodao je.

PODIJELI