PODIJELI

Čini se kako je ova sezona ujedno zadnja koju će na drugoligaškim terenima Hrvatske igrati druge ekipe Hajduka i Osijeka, kako pišu Sportske novosti.

O mogućnosti da se takvo nešto dogodi, barem za Splićane, već je prošle godine govorio predsjednik koji je preuzeo kormilo Majstora s mora, Lukša Jakobušić. Naime, drugi tim Splićana projekat je koji iziskuje 11 miliona kuna budžeta splitskog velikana, a radi se o novcu koji uveliko nije opravdan jer druga ekipa ne bilježi fantastične rezultate niti u Drugoj ligi, gdje se takmičie (13. su od 18. ekipe), a – što je još važnije – ne predstavljaju poligon za mlade igrače i nekakvu odskočnu dasku iz koje igrači odlaze u redove seniorske, prve ekipe, budući da klub uglavnom dovodi igrače iz drugih klubova.

Nagađanja su aktualizirana izjavom sportskog direktora, Litavca Mindaugasa Nikoličiusa, koji je najavio donošenje odluke o drugom timu do 15. aprila.

Slična sudbina mogla bi zadesiti i drugu ekipu Osijeka, zbog sličnih razloga, iako njihova drugoligaška ekipa putuje nešto bolje – trenutno su sedmi na prvenstvenoj tabeli. Nenad Bjelica tu će imati jednu od glavnih riječi, a čini se da bi sudbina druge ekipe Osijeka mogla biti ogledalo sudbine Hajduka II.

Ranije je Rijeka već ugasila svoju drugu ekipu, a i u Dinamu se događaju svakakvi ‘potresi’ – klub je otkazao dosadašnjem treneru Ivanu Prelecu, a na njegovo mjesto sletio je uvijek spremni Igor Cvitanović, no pitanje je što će on moći izvući od ekipe koja je trenutno pretposljednja s istim brojem bodova (22) kao posljednji Solin.

PODIJELI