PODIJELI

Na press konferenciji za medije, uoči kvalifikacionih utakmica za Euro 2020. se pored selektora Roberta Prosinečkog obratio i novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler turskog prvoligaša Kasimpaše Haris Hajradinović, koji je za medije rekao sljedeće:

– Kao što svaki fudbaler sanja poziv u A reprezentaciju, tako sam i ja to sanjao od malih nogu. To je ostvarenje sna, za svakog igrača, pa tako i za mene. Dočekujemo Italiju u Zenici, biće jako teška i zahtjevna utakmica, a na selektoru je da odabere prvih 11 igrača. Na nama ostalima je da budemo spremni, kada uđemo sa klupe, da damo maksimum i to je to – rekao je Hajradinović.

Istakao je i da je velika šteta što se nismo plasirali kroz kvalifikacije:

– Mislim da je velika šteta što se nismo izborili za plasman na Euro kroz kvalifikacije jer ova reprezentacija stvarno ima kvalitet i to smo morali i trebali pokazat na bolji način, ali šta je tu je. Imamo taj baraž kroz Ligu nacija i trebamo tu dati sve od sebe da prođemo.

Za kraj je dodao da mu se neće biti teško uklopiti:

– Znam većinu igrača iz mlađih selekcija i kroz fudbalsku karijeru uopšte, upoznali smo se. Vidi se da je dobra atmosfera u reprezentaciji i da se svi međusobno poštuju.

PODIJELI