PODIJELI

Razgovarao: Haris Zilić

Sjajne partije ove sezone pruža Haris Hajradinović (26) u dresu turske Kasimpase. Do prekida lige zbog pandemije koronavirusa, Hajradinović je bio jedan od najkrosnijih fudbalera tima sa četiri gola i šest asistencija.

Hajradinović je trenutno u Turskoj, tamo je u izolaciji dok traje pandemija. Iskoristili smo ovu pauzu da s njim porazgovaramo o trenutnoj situaciji, sezoni, reprezentaciji, ambicijama u nastavku karijere…

“Treniram kući. Izađem do prodavnice uzmem šta treba i to je to. Situacija je i ovdje ko i u svijetu. Ljudi su uplašeni, ne hodaju, čuvaju se, ali evo za nadati se da će i ovo sve brzo proći”, rekao je Hajradinović na početku razgovora za Sportske.ba iz svog doma u Turskoj.

Turci planiraju da nastave “loptanje” početkom juna.

“Prema prvim informacijama do kojih smo došli, prvenstvo bi se trebalo nastaviti početkom juna. Naravno ako bude sve kako treba oko pandemije i svega, ali evo te neke informacije govore da će se nastaviti.”

Kasimpasa je imala visoke ambicije na početku sezone, ali realnost je sada drugačija.

“Na početku sezone smo se potajno nadali borbi za Evropu. Ali, nažalost imali smo seriju loših rezultata. Uprava je otjerala neke igrače. Dosta se toga promijenilo. I sada nam je cilj da osiguramo taj opstanak, mislim da ćemo uspjeti u tome. Što se mene lično tiče, ne razmišljam u ovoj situaciji puno šta će biti dalje, skoncetrisan sam trenutno na Tursku i igre u Kasimpasi, ali vidjet ćemo šta budućnost nosi.”

Dotakli smo se i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je Hajradinović debitovao u meču protiv Lihtenštajna. Ističe da kvalitet nije upitan, ali..

“Igrački imamo jaku reprezentaciju. Mislim da možemo uhvatiti kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Evo i kad se Džeko sutra oprosti, imat ćemo lidera u Pjaniću. Mi mlađi ga moramo pratiti, sarađivati, a generalno kad vidite većina toga je u našim glavama. Imamo mi kvalitet, ali opet kažem sve je do naših glava.”

Priželjkuje titulu na Grbavici.

“Pratim PLBiH naravno. Vrh očekivan Sarajevo, Željo, Zrinjski, malo me Borac iznenadio što je u vrhu. Mislim da će na kraju titula doći u Sarajevo, da će Sarajevo i Željo odlučivati, a naravno ja bih volio da to u konačnici bude Željo.”

Turska liga je kvalitetna, a razne priče u vezi nje padaju u vodu.

“Nisu tačne one priče da je turska liga “penzionerska”. Imate ovdje zaista dobrih mladih igrača. Evo vidite Basaksehir, oni prave sjajan posao, dogurali su daleko u Evropi, izbacili veliki Sporting, idu na dva fronta pa ćemo vidjeti šta će biti, možda bolje da se skocnetrišu na jedan. Ima ovdje dobrog kvaliteta, sretan sam što sam dio ove lige. Gledajući vrh po meni Trabzonspor, Basaksehir i Galata će se boriti za titulu. Fener je pao, pa se diže, a evo i Besiktas se s novim trenerom diže. Vidjet ćemo šta će biti do kraja.”

Haris se redovno čuje s našim igračima, posebno bivšim željovcima Bajićem i Hadžiahmetovićem koji nose dres Konyaspora.

“Čujem se naravno sa Riadom, Denijem, Amirom i njima je super u Konyi. Ono što je najbitije igraju, imaju minutažu, samo da ostanu zdravi i to će biti još bolje. Evo Riad se vraća, zabio je gol Feneru, to je jako dobro za njega, znam ga duže pa se i češće čujemo.”

Hajradinović je prije Kasimpase nosio dres Željezničara, Olimpika, Inter Zaprešića, Trencina, Genta, Haugesunda i Osijeka. Za reprezentaciju BiH upisao je jedan pomenuti susret protiv Lihtenštajna, dok je za mlađe selekcije skupio ukupno 15 nastupa uz dva pogotka.

PODIJELI