PODIJELI

Bh. reprezentativas Izet Hajrović je u zadnje vrijeme u nemilosti trenera Bjelice, koji je Izeta zakovao za klupu Modrih.

Hajrović je do prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera Dinama ali su se stvari promijenile. Zagrebački klub želi da ga proda, ali Hajrović želi da se bori za svoje mjesto u timu, te da igra što je više moguće.

U razgovoru za hrvatski portal Sportske novosti, Hajrović je govorio o situaciji u Dinamu, te je spomenuo i bh. reprezentaciju:

“Kad se radi o meni i mojoj budućnosti, sve je još otvoreno. Ne znam tačno šta će biti. Ima još dana do kraja prijelaznog roka, pa ćemo vidjeti… S Dinamom imam ugovor koji traje još dvije godine, meni se nikamo ne žuri. Ne moram otići, niko me ne tjera. Imao sam razgovore u klubu, tu smo istog mišljenja, znamo otprilike šta bi bilo najbolje za klub i za mene”, kazao je Hajrović za pomenuti list.

Ne krije Hajrović da mu je cilj igrati što više, ali i da je tužan zbog situacije u kojoj se nalazi.

“Meni je sasvim jasno da ove sezone nisam igrao kao prošle. Hoćete iskreno? Mrzim se zbog toga. Nije mi lako. Želim pokazati da opet mogu biti pravi, da ponovo mogu zabijati pogotke, biti na najvećoj razini. To mi je cilj. Ukoliko na kraju ostanem u Dinamu, što je u ovom trenutku izgledna opcija, žarko želim biti na vrhunskoj razini i igrati što više i naravno uzeti duplu krunu.”

A gdje je zapelo?

“Pitao sam se i ja hiljadu puta zašto je to tako. Nisam mogao naći rješenje, ne mogu kazati šta se dogodilo. Između ostalog, nisam imao ni dovoljno sreće, nisam dobro krenuo u sezonu, kao što je to bilo prošle. Prošle sam krenuo s pogocima i onda je bila priča drugačija. Kada zabijete na početku, onda se otvori, ide vam…”

Pitali su Hajrovića i da li bi pristao na manju plaću s obzirom na slabije igre koje pruža.

“Ugovor je produžen prošlog ljeta, nema potrebe ništa mijenjati. Uostalom, prije godinu i pol dana sam ja klubu izašao u susret, a oni meni sad na ljeto kad smo produžili ugovor. O detaljima ne bih, ali recimo da je to ‘to’, sve je u najboljem redu.”

Smatra da može još neko vrijeme igrati na visokoj razini.

“Imam 28 godina, imam još nekoliko godina ispred sebe u kojima mogu igrati na visokoj razini. Ako Bog da zdravlja, bit će još veselja u mojoj karijeri. Znam kako me vidi trener Bjelica, on zna šta ja mislim o njemu, mi smo na istoj valnoj dužini. Uvijek je govorio, ‘igrat će oni najbolji, koji daju sve od sebe’. Pa, ja ću dati sve od sebe.”

Na kraju se dotakao i reprezentacije BiH, kao i novog selektora Dušana Bajevića.

“Nije mi se javio još, ali je svim reprezentativcima poslao e-mail prije Nove godine. Zaželio nam je svima skupa uspjeh sa dodatnim kvalifikacijama za Euro. Naravno da bih htio na Euro, ali polako, prvo moramo proći, idemo korak po korak. Već sam bio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bio je to prekrasan osjećaj”, zaključio je Hajrović na kraju razgovora za Sportske novosti.

 

Sinan Sinanovic/Sportske.ba

PODIJELI