Connect with us

Fudbal

Halid Bešlić zapjevao Halilhodžiću i priznao kojeg je igrača doveo u Sarajevo

Objavljeno prije

,

FOTO: Sportske.ba

“Kibe”, popularni restoran na Sedreniku. Za istim stolom trener. Pardon stručnjak.  Vrhunski stručnjak, najbolji pjevač na ovim prostorima, najveći humorista na Balkanu.

Halid Bešlić, Vahid Halilhodžić, Osman Džiho, Eno Halilhodžić i novinari Emir Delić, Goran Šumar i Sinan Sinanović.

Pričalo se o nogometu, muzici, politici… Evocirale se uspomene s čuvenog Veležovog “Februarskog” turnira, o prvom susretu Vahe i Halida u Parizu. Kada je Safet Sušić bio najpopularnija osoba u Parizu…

Halid je otkrio kako je kao “menadžer” preporučio Zoranu Mamiću najboljeg igrača iz BiH.

Nešto kasnije isti će igrač na Vahinu preporuku stići u Sarajevo.

– Moj prijatelj Sabit, inače estradni menadžer, zastupao.je Saida Husejnovića.  Kojeg sam upoznao u Bremenu, kada je igrao za Verder. Jedne prilike sam nazvao Mamića i rekao mu za Husejnovića. Kasnije je Said došao u Sarajevo. Odličan igrač i momak – ispričao je Bešlić.

Halid je kasnije “na suho”  Vahi otpjevao kultnu pjesmu “Ja sam kapetan potonulog broda”…

I tako nekoliko sati ugodnog druženja s velikanima o nogometu, pjesmi, reprezentaciji…


Fudbal

Van Gaal nakon izbacivanja SAD-a: Možemo biti prvaci svijeta!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: Twitter

Reprezentacija Nizozemske danas je rezultatom 3:1 savladala Sjedinjene Američke Države. Na taj način Nizozemci su izborili plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nakon utakmice zanimljiv komentar dao je nizozemski selektor Louis van Gaal.

– Bio sam veoma kritičan na poluvremenu. Vodili smo 2:0, ali smo imali mnogo problema. Često smo gubili lopte što je neprihvatljivo. Budemo li ovako igrali protiv najboljih, neće ići. Već godinu dana govorim da možemo biti prvaci svijeta. Nisam rekao da ćemo to i biti, ali možemo – kazao je Van Gaal.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

“Vjerujemo da će Velež prvu utakmicu na proljeće dočekati na svom stadionu”

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Na konferenciji za medije Fudbalskog kluba Velež Mostar održanoj u četvrtak 01. decembra 2022. godine a na kojoj je Velež svečano predstavio novog direktora Sanjina Alagića, kao i novog Šefa stručnog štaba Rođenih Nedima Jusufbegovića, predsjednik Upravnog odbora Kluba gospodin Senad Kevelj osvrnuo se i na trenutni progres projekta rekonstrukcije travnjaka glavnog terena stadiona „Rođeni“.

U svom odgovoru na pitanje prisutnih predstavnika medija izrazio je vjeru i nadu kako će Fudbalski klub Velež proljetni dio takmičarske sezone konačno biti u mogućnosti dočekati na našem stadionu.

„Dobili smo uvjerenja da će u narednih 10 dana biti sve realizovano, konkretnije do kraja naredne sedmice. Nakon toga predstoji proces u kojem će vegetacija i ostale prirodne okolnosti odraditi svoj dio, tako da vjerujemo da će naš Velež svoju prvu utakmicu u proljetnom dijelu takmičarske sezone dočekati na svom stadionu“ – rekao je gospodin Kevelj.

U svom obraćanju, predsjednik Kevelj, prisutne je informisao o tome kako su već od ponedjeljka, 28. novembra, intenzivirani radovi na rekonstrukciji travnjaka stadiona “Rođeni”, te kako je precizirana dinamika kao i da su određene tačne smjernice koje bi trebale rezultirati da pomenuti radovi i konačno budu uspješno okončani.


Nastavi čitati

Fudbal

Potencijalnog reprezentativca BiH želi legendarni klub, ovo bi bio transfer karijere

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: Weszlo

Said Hamulić ove sezone je pružao fantastične partije.

Njegove igre nisu ostale nezapažene, pa se Hamulić počeo povezivati sa brojnim klubovima.

Talijanski Tuttomercato jučer je objavio da su klubovi iz Belgije, Nizozemske, Francuske i Škotske zainteresovani za Hamulića. Isti medij dodaje da je najaktivniji klub u interesovanju za Saida ustvari škotski Celtic.

Podsjećamo, Hamulić je u 17 odigranih utakmica postigao devet golova uz četiri asistencije. Trenutno je član poljskog Stal Mieleca.

Hamulić igra na poziciji napadača. Mnogi se nadaju da će u budućnosti zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ovaj talentovani fudbaler rođen je 2000. godine.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE