PODIJELI

Nakon plasmana ekipe KK Promo Donji Vakuf u Ligu 12, i s obzirom da je ovo prva sezona u elitnom takmičenju bh. košarke, došlo je do promjena u trenerskom i igračkom kadru kluba.

Kenan Jugo, trener koji je vodio KK Promo u završnici prošle sezone, u kojoj je osvojena A1 liga i ostvaren plasman u Ligu 12, obavijestio je članove Uprave KK Promo da, zbog obaveza prema poslu, nije u mogućnosti voditi tim u prvoj ligi. Od tada se tražilo rješenje za novog šefa struke. Nakon razmatranja više opcija, postignut je dogovor sa iskusnim košarkaškim stručnjakom Hamdom Frljkom. Riječ je o dobro poznatom imenu u košarkaškom svijetu BiH i regije, koji je poslije uspješne igrače karijere radio kao trener u Vogošći, potom Bosni u dva navrata, u Saudijskoj Arabiji, Emiratima. Razlog više za ovakvu odluku je činjenica da je Frljak već radio sa kapitenom i najboljim igračem Proma, Nedimom Mustaficom, saradnja koju obojica pamte kao dobru i uspješnu.

Prvo pojačanje u igračkom kadru KK Promo za narednu sezonu je Ervin Carlbe Lee, igrač koji dolazi iz Sjedinjenih Država. Ovaj, 190 centimetara visoki igrač, rođen je 1995. godine u Oklahomi. Igra na poziciji beka. Igrao je američku univerzitetsku ligu za Kansas State. Prošli sezonu igrao je za Fort Wayne u razvojnoj NBA ligi. Očekivanja su da će prvi tamnoputi igrač u historiji kluba brzo steći simpatije najboljih navijača u BiH.

PODIJELI