PODIJELI

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton smatra da će osijediti do kraja ove sezone.

Aktuelni svjetski prvak očekuje žestoke bitke s timskim kolegom Valterijem Bottasom i mladim Nizozemcem Maxom Verstappenom iz Red Bulla.

A, obzirom da će se ove sezone voziti čak 22 trke, bit će prilike da Hamiltonu kosa ‘pobijeli’, posebno ako bude tako uzbudljivo kao u prvoj trci sezone.

“Jako sam uzbuđen i presretan sam zbog navijača, drago mi je što su svi uzbuđeni oko borbe za naslov prvaka. Mislim da je to nešto što su navijači htjeli dugo vremena. S brzinom koju Red Bull ima, mogao bi biti još više ispred nas, ali mi ćemo naporno raditi kako bismo pokušali ostati blizu njega u toj borbi”, kaže Hamilton i dodaje:

“Nadam se da ću imati puno bliskih utrka s Maxom i Valtterijem. Puno je utrka do kraja, čak 22! Osijedit ću do kraja ove sezone…”

Inače, Britanac je slavio u prvoj trci sezone u Bahreinu, ali teškom mukom obzirom da se do kraja vodila bitka između njega i Verstappena.

Verstappen je bio brži od oba Mercedesa u kvalifikacijama što se Mercedesu prvi put dešava u posljednjih osam godina kada je u pitanju prva trka sezone.

PODIJELI