PODIJELI

HŠK Zrinjski igra večeras u Skoplju sa ekipom Akademije Pandev, u okviru 1. kola kvalifikacija za Europa League.

Trener Zrinjskog Hari Vukas rekao je kako Zrinjski respektuje protivnika.

“To pokazuju i njihovi rezultati i ozbiljnost koju oni imaju u ovom kratkom periodu u kojem postoje kao seniorska ekipa. Treće mjesto prošle godine i osvajanje Kupa u prvom makedonskom razredu svakako su rezultati za respekt. Tako da je sigurno da nećemo potcijeniti tu ekipu, maksimalno ih uvažavamo, ali znamo naše prednosti, znamo naš cilj, i sve je podređeno tome”, rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas te dodao kako će se ekipa truditi da sebi olakša posao uoči uzvratne utakmice.

“Da nam bude lakše s obzirom na raspored koji imamo nakon te druge utakmice. Stanje na terenu će odlučiti o tome kakvo je razmišljanje vezano za rezultat u tom trenutku. Svaki pozitivan rezultat za nas će biti veliki plus.”

Slobodan Jakovljević je istakao kako ekipa zna mnogo o protivnicima te da ih poštuju.

“Znamo koje su im prednosti, normalno vidjeli smo neke njihove mane. Očekujemo tešku utakmicu, znamo svi šta nam je cilj, a to trebamo pokazati na terenu. Mislim da svaki debitant u tim evropskim utakmicama ima šta da pokaže i mislim da su takve utakmice najteže, jer oni žele da pokažu sve najbolje o sebi. Mi imamo to malo veće evropsko iskustvo tako da to može da bude plus za nas”,  Jakovljević.

PODIJELI