PODIJELI

Košarkaški klub Konjic u novoj sezoni A1 lige BiH ima ekipu sastavljenu uglavnom od domaćih igrača što je bio i cilj trenera Edina Madžaka kada je pred prošlu sezonu postao šef struke Konjica. U rosteru je čak devet domaćih igrača, plus Čališ i Zukić koji se mogu smatrati domaćim.

Povratnik u klub je Haris Hasagić super talentovani košarkaš . Haris je rođen 2001. godine u Konjicu, karijeru je počeo u Košarkaškom klubu Konjic, a kao kadet odlazi u KK Gen iz Sarajeva gdje se zadržao četiri godine i pred ovu sezonu vratio se u svoj matični klub Konjic. Ovaj mladi košarkaš visok je 201cm, a igra na pozicijama beka i niskog krila. Haris je student Ekonomskog Fakulteta u Sarajevu.

Mlađi si igrač kluba i student od ove godine, kako uskladiš sve obaveze?

– Mislim da je dobro planiranje vremena i obaveza ključ uspjeha, a to su stvari koje volim tako da ništa nije teško.

Ponovo u matičnom klubu, da li si zadovoljan?

– Naravno da sam zadovoljan, od svega želio bih istaći atmosferu i organizaciju u klubu koja je na visokom nivou s obzirom na okolnosti (Covid) u kojima se svi nalazimo.

Vjeruješ li da ova ekipa može ostvariti zacrtane ciljeve u narednom period?

– Ekipa je vrijedno trenirala u proteklom periodu, s nestrpljenjem smo dočekali početak sezone, a uvjeren sam da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Nismo krenuli kako smo planirali, ali to je sve bilo zbog situacije oko korone. Nadam se da ćemo u nastavku sezone zaigrati onako kako znamo i kako trener od nas očekuje, normalno da nas i zdravlje posluži, sami tim i rezultati će biti na očekivanom nivou, rekao je na kraju razgovora Haris Hasagić izuzetno talentovani košarkaš Konjica od kojeg trener Edin Madžak očekuje da u ovoj sezoni bude jedan od oslonaca ekipe i predvodnik jedne nove generacije.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI